Chokolademousse/kagefyld/topping med chili

English here: Chokolate mousse/cake filling/topping with chili

En lille genistreg af en desertting som har floreret på rigtig mange af især de veganske blogs i forskellige versioner. Her er den i min. Silketofuen er ikke ret fed (ca 3%) – men super lækker cremet når den bliver blendet.

Opskriften her giver en silkeblød, mørk, (let) hot, tæt, nærmest chokotrøffel-agtig chokolade-mousse som kan spises som dessert for sig selv som en chokolademousse f.eks. med lidt pisket soyafløde eller kokosfløde til – eller indgå i andre desserter (måske med is og frugt) og i kager som enten fyld eller topping. Den kan godt minde lidt om en chokoladeganache og er også lækker som fyld i små chokoladeskaller eks. Se masser af forslag til variationer nederst på siden. Flere kommer til med tiden.

Chokolademousse med chili

Ingredienser:

300 gr. silketofu (1 pakke)

4 spsk. kakaopulver m. lille top

150 gr. mørk chokolade

50 gr. kokosolie

5 spsk. ahornsirup (eller agavesirup/anden sirup eller blendede dadler eller 3 spsk sukrinmelis)

Et nip salt

Lidt chilipulver

Sådan gør du:

Sørg for at det som moussen skal bruges til står klart på køkkenbordet. Hvis den skal i glas, så find dem frem osv.

Smelt chokolade, kokosolie, sirup, salt og chili  sammen ved meget svag varme og under hyppig omrøring.

Kom silketofuen i foodprocessoren og blend til den er cremet. Tilsæt kakaopulver og blend igen til massen er ensartet. Skrab siderne ned undervejs, så alt kommer med.

Hæld den smeltede chokolade/kokosolie/sirup-blanding i imens der blendes ved medium hastighed til massen igen er ensartet.

Fordel straks chokocremen i glas eller på/i den kage hvor den skal bruges. Brug evt. en sprøjtepose til at lave toppe af den med.

Den stivner meget hurtigt, så lav den først lige når du er klar til at bruge den med det samme.

Tips:

Er man veganer skal man selvfølgelig bruge vegansk chokolade og ingen honning – brug noget andet sødt.

Det smager super godt at blende nogle søde, bløde dadler i moussen. Jeg bruger altid Medjools dadler. Er dadlerne for hårde kan de udblødes først – hæld kogende vand over så det dækker og lad dem stå en time eller længere.

Den kan krydres på utallige måder. Lav en appelsin/chokolademouse ved at tilsætte friskpresset appelsinsaft og evt lidt fintreven skal (husk at appelsinen skal være usprøjtet). Prøv med lidt pebermynteolie/-sirup/-likør for at lave en choko-mint version (den er bedst uden chili så synes jeg). Lidt kardemomme og kanel gør den julekrydret – gerne sammen med lidt stødt ingefær. Kirsebær, hindbær, jordbær eller andre bær kan spises enten til eller vendt i inden den stivner. Pulverkaffe rørt ud i en spiseskefuld vand tilsættes for en chokomokkaversion, Hakkede nødder for at give crunch. Lidt spiritus/likør – f.eks. Amaretto, cognac, whisky kan give et lækkert pift osv osv.
Smagsgiverne blendes blot sammen med resten eller røres i til allersidst.

Black Forest mousse: brug et lille glas Amarena kirsebær som først afdryppes. Brug også siruppen de ligger i i stedet for den nævnt i opskriften. Hak bærrene lidt groft og vend dem i moussen straks den er færdig i foodprocessoren. Server i små fine glas eller kopper.

Hvis man vil have en lettere og mere luftig mousse, vil jeg gætte på at man kan vende noget pisket plantefløde i lige når den er blendet (sørg for at det står klart og færdigpisket når du laver moussen) – men jeg har ikke prøvet det endnu.

Chokolademousse med chili - ingredienser Chokolademousse med chili - nogle af ingredienserne smeltes sammen Chokolademousse med chili - silketofuen klar til blendning Chokolademousse med chili - silketofuen blendet Chokolademousse med chili - med kakaopulver Chokolademousse med chili - og færdig Chokolademousse med chili- servering 1 Chokolademousse med chili- servering 2 Chokolademousse med chili- servering 3

Et par billeder hvor den er brugt (flere på vej):

Chokolademousse med chili - brugt som kagetopping på banankage

Print Friendly, PDF & Email

6 tanker om “Chokolademousse/kagefyld/topping med chili

  1. Pingback: Banankage med chili og tyk karameltopping | Vivis chili

  2. Er silketofu en erstatning for fløde? Hvor meget fløde skal man bruge til opskriften, hvis man forsøger dette? Opskrifterne ser spændende ud! Glæder mig til at begive mig i kast med dem 🙂

    • Hej Miriam

      Super at du synes om idéen – den er også mægtig lækker og har fået mange fans har fået at vide – det er dejligt 🙂

      Jeg tror ikke at du kan bruge fløde i stedet for. Jeg er bange for at den falder sammen når man rører kakaoen i. Silketofu er jo en ret fast masse i forhold til pisket fløde – og det stivner til en semifast moussekonsistens når det lige har stået på køl lidt. Man kan sagtens finde silketofu i helsekostbutikker og f.eks. i Matas.

      Håber at du får mulighed for at prøve den.

  3. Super lækre opskrifter 🙂
    Er du gået helt væk fra at bruge mel og mælkeprodukter?
    Hvor har du købt silketorfu?
    På forhånd tak for opskrifterne 🙂

    • Tusind tak skal du ha’ 🙂
      Dejligt at de kan bruges.
      Vi har minimeret brugen af kød, æg og mælkeprodukter. Mel bruger vi endnu – men fordi mange har fået øje på opskrifterne og efterspørger noget glutenfrit – så leger jeg også lidt med det – der er jo så mange lækre alternativer.
      Vi har opdaget et hav af nye spændende ingredienser når vi kigger på hvad veganere spiser – det er en ny og spændende verden i køkkenet hvor der er nye sjove lækkerer.
      Silketofu køber jeg i helsekostforretnigen eller online – de sidste par gange har det været i Matas webbutik lige her: http://www.matas.dk/tofu-silken-oe-300-gr

  4. Pingback: Amarena-chokomousse kage med chili | Vivis chili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.