Amarena-chokomousse kage med chili

English here: Amarena-choco mousse cake with chili

Kagen her er en kombination af to andre opskrifter her fra bloggen plus lidt ekstra. Den er let at lave og kan sagtens forberedes dagen før man skal bruge den.

Amarena-chokomousse kage med chili - et stykke kage med sauce 2

 

Ingredienser – bund:

500 gr mandler

6-8 bitre mandler eller abrikoskerner

4 spsk honning eller en sirup – eks. ahornsirup

6-8 spsk rom (alternativt anden spiritus, saft eller bare vand – en kraftig marcipansmag

opnås ved at bruge Amaretto)

Ingredienser – chokomousselag:

1 stort glas Amarena-kirsebær, 600 gr

300 gr. silketofu (1 pakke)

4 spsk. kakaopulver m. lille top

150 gr. mørk chokolade

50 gr. kokosolie

5 spsk. ahornsirup (eller agavesirup/anden sirup eller 4 spsk honning eller blendede dadler eller 3 spsk sukrinmelis)

Et nip salt

Lidt chilipulver

Ingredienser – sauce:

50 gr kokosolie

Siruppen fra kirsebærrene

300 gr. silketofu (1 pakke)

1 tsk vannillapulver

Lidt chilipulver efter smag

Sådan gør du – bund:

Beklæd bunden af en 25 cm springform med bagepapir. Kom papir på selve bunden af formen, luk formen og klip det meste af det overskydende papir af.

Følg opskriften her: Marcipan – og lav massen ret grov. Bland evt. lidt chilipulver i når mandlerne blendes.

Tryk massen godt ud i bunden af formen – så jævnt som du kan.

Sådan gør du chokomousse:

Hæld kirsebærrene i en sigte og afdryp dem – gem siruppen. Hak bærrene groft og stil dem og bunden klar på køkkenbordet.

Følg opskriften her: Chokomousse – og med det samme chokomoussemassen er færdig, folder du kirsebærrene i og fordeler det over bunden.

Stil kagen på køl.

Sådan gør du – sauce:

Smelt kokosolien ved meget svag varme.

Resten af ingredienserne blendes sammen til en ensartet creme. Skrab siderne ned undervejs.

Tilsæt kokosolien imens der blendes ved middel hastighed.

Fyld cremen i en skål, tildæk den og stil den på køl indtil servering.

Amarena-chokomousse kage med chili - bagepapir i formen 1 Amarena-chokomousse kage med chili - bagepapir i formen 2 Amarena-chokomousse kage med chili - grovmarcipanbund Amarena-chokomousse kage med chili - mousselaget er fordelt på bunden Amarena-chokomousse kage med chili - kirsebærrene dryppes af Amarena-chokomousse kage med chili - kirsebærrene hakkes groft Amarena-chokomousse kage med chili - ingredienser til saucen Amarena-chokomousse kage med chili - sauceingredienserne minus olien blendes Amarena-chokomousse kage med chili - saucen er færdig  Amarena-chokomousse kage med chili - den færdige kage 2 Amarena-chokomousse kage med chili - et stykke kage 2 Amarena-chokomousse kage med chili - et stykke kage med sauce 2

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.