Radiser

Radisser er en fantastisk spise og en af de mange sæsonbestemte grøntsager og frugter som man kan gå og glæde sig til – selv om radiser selvfølgelig har to sæsoner: forår og efterår.

 

Radiser købt i bundter og opbevaret på køl, mister hurtig deres spændstighed og sprødhed – og dermed også min interesse. Køber man radiser skal de spises næsten med det samme. Derfor er det naturligvis oplagt at dyrke dem selv. nemme er de også – hvis man lige husker at de ikke er så glade for høj varme og derfor ikke bliver til noget fornuftigt når det er varmt. Så er det godt vi bor i Danmark med en lang radisesæson  ;o)

 

En anden god grund til at dyrke dem selv er at de faktisk findes i en række spændende varianter. Radiser er ikke bare mørk pink og hvide – de kommer i næsten alle farver – og har godt nok deres særegne, skarpe smagsnoter til fælles – men de kommer til udtryk på lidt forskellig vis i de mange sorter.

 

 

Cherry Belle

China Rose

Easter Egg

German Giant

Green Luobo

Japanese Winawase

Long Scarlet

Round Black Spanish

Watermelon

White Icicle

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *