Aji Dulce

Art: C. chinense  Aji Dulce 
Andre navne: Aji Gustoso (smagfuld peber), Aji Cachucha (klokkeformet peber), Ajicito (Puerto Rico), Ajice (Puerto Rico), Rubra (Brasilien), Piquinho (Brasilien). Aji = chili, Dulce = sød. 
Oprindelse:  
Styrke: 1 – op til 500 SHU. 
Farve: Rød 
Modningsfarver: Lys grøn over orange til rød. 
Frugtbeskrivelse: Ligner en klassisk Habanero-
Udbytte: Højt. 
Spiretid: 9 dage hos mig i opvarmet spirekasse.
Størrelse potte:  
Højde og bredde: Højde 60 – 90 cm
Vækstform:  
Andet info: Bruges udpræget i Central- og Sydamerika. Frugten er rød og let knudret. Navnet er både en fællesbetegnelse for en række søde Latinamerikanske og Caraibiske chilier og navnet på en specifik sort. En populær chili som derfor indgår med navns nævnelse i mange retter. På grund af sin aromatiske smag kombineret med den milde styrke er chilien meget populær. I Brasilien bruges den bl.a. til at lave marmelade af. 
Smagsnoter: Sød, krydret og frisk smag. Krydringen er en slags fornemmelse af at det trods alt er en lille chili man spiser og ikke en rød peber – men da der ikke er meget styrke i er chilifornemmelse meget vag. Smagen er ikke overvældende, men bestemt behagelig. Man kan sagtens spise denne som en grøntsag – men så er det nok alligevel lettere at kaste sin kærlighed på nogle af de spændende spanke peberfrugt typer.
Anvendelse: Lækker i både kold og varm mad. Anvendes i Sofrito – en pasta især som bruges i Puerto Rico og Cuba som smagsgiver i bønneretter, ris, suppe og stuvninger. Pastaen består af Aji Dulce, grøn peber, hvidløg, tomat, løg, koriander og ‘culantro’ (mexicansk koriander). 
Mine kommentarer:  

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.


Planten får en omgang til.

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *