Habanero Hot Lemon

Art: C. chinense  Habanero Hot Lemon - Foto af Vivi Nordestgaard
Andre navne:  
Oprindelse: Caraibien
Styrke: 9
Farve: Ren gul
Modningsfarver: Mørkegrøn til gul
Frugtbeskrivelse: Let aflang og tilspidset i forhold til de fleste Habaneroer. Meget foldet.
Udbytte: 235 – og der var mange flere på vej da den blev klippet ned.
Spiretid: 8 dage hos mig i stuetemperatur.
Størrelse potte: 9 liter
Højde og bredde: Ca 1 meter høj og mindst lige så bred hvis ikke den bindes op.
Vækstform: Busket med tynde grene som med fordel kan bindes op. 
Andet info: Meget produktiv. 
Smagsnoter: Sødlige og meget friske i smagen. Lidt vandmelon og lemon/lime noter. Svagt parfumerede, men på en behagelig måde – kommer til udtryk som et let strejf – som når man går forbi en krukke med lavendel.
Anvendelse:  
Mine kommentarer: Meget produktiv plante og velsmagende frugter som er multianvendelige. Den kunne sagtens blive fast inventar i en årrække her hos mig. 

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.

Efter at have givet godt (235 frugter) blev Habanero Hot Lemon skåret ned og pottet ned. Dette blev udført sidst i juni måned, så der er forventning om at planten skyder igen og vokser videre. Følg med nedenfor her.

4 tanker om “Habanero Hot Lemon

    • De skal have lidt vand når jorden er tørret helt ud – ikke for meget ad gangen, men de må heller ikke stå og være tørre for længe.

      Hvor ofte og hvor meget kommer jo an på hvor stor en krukke planten står i, hvor stor planten er og hvor varmt den står – så gå efter at vande lidt når jorden lige er tørret helt ud.

      Go’ fornøjelse 🙂

  1. Hej
    Har en Habanero hot lemon og en Bhut orange Copenhagen,kan jeg klippe dem ned når alle frugter er plukket? I givet fald hvor meget skal jeg så klippe dem tilbage?

    • Hej Finn

      Jeg ville klippe dem ned sådan at der er et par blade eller 4 tilbage på hver gren – så er der håb om at de overlever 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.