Vivi’s White

Art: C. chinense  

Jellybean - Foto: Vivi Nordestgaard

Andre navne:  
Oprindelse:  
Styrke: 9
Farve: Cremehvide gående mod gullige, frugter.
Modningsfarver: Mørkegrøn som bliver lysere og til sidst cremehvid.
Frugtbeskrivelse: De ligner små cremehvide/gule jellybeans og har ca. samme størrelse/nogle lidt større.
Udbytte: 175 stk fik jeg ud af én lille plante. På en god sommer vil den helt sikkert kunne give meget mere.
Spiretid: 10 dage hos mig i stuetemperatur.
Størrelse potte: 4 liter.
Højde og bredde: Ca. 45 cm høj og dobbelt så bred. Kan blive lidt større i større potte, men ikke meget.
Vækstform: Lille og busket. Kan blive et fint lille mini-træ.
Andet info: Skulle være en afstikker fra PI 260501. Den var opgivet som Jellybean hos sælger af de originale frø – men Jellybean (Pimiento di Chieso) skulle ikke se sådan her ud. Det gør derimod bl.a Yucatan White Habanero hos én forhandler og en som Peruvian White. Men hvilken min er i virkeligheden og om den er en af dem, vides ikke. Plantene får en fin og mere spinkel vækst end Habaneroerne typisk gør. Da jeg såede dem, var der én plante som gav mere ensartede frugter end de andre – det er den som jeg har taget frø af og avlet videre på. Den er stabil gennem flere generationer nu og jeg dyrker fortsat videre på den. Måske er det faktisk en heldig, velformet strain af Jellybean (Pimiento di Chieso)?
Smagsnoter: Frisk og næsten sommerlig smag. Den har en saftig, syrligaromatisk sødme som får mig til at tænke filur-is og citrongranité. Styrken er der skam, men på en meget behagelig måde. En favoritchili.
Anvendelse: Alt: varme retter, chilisauce, dessert, bagværk, salsa, dressinger osv.
Mine kommentarer: Jeg havde den stående i sydvendt vindueskarm en hel sommer og den var en fornøjelse at se på. Flot plante og masser af kønne små frugter. Det er klart en keeper.

Klik på et billede herunder for at se det i stort format. Der kan bladres ved hjælp af piletasterne.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.