The Red Hot Chili Sauce Book

red hot

The Red Hot Chili Sauce Book – ISBN 978-1-84975-436-1

Forfatter: Dan May
Sprog: engelsk
Udgivelsesår: 2013
Forlag: Ryland Peters & Small
Størrelse: 20 x 24
Antal sider: 160
Antal opskrifter: 100+

Bogen indeholder udelukkende opskrifter på saucer, marinader, dip og rubs.
Efter en kort introduktion bliver vi taget med på en rundtur til diverse lande/verdensdele, hvor vi præsenteres for en række krydrede lækkerier fra netop dette sted. Hvert afsnit indledes med en side eller to som fortæller om hvordan chili typisk anvendes her samt lidt om hvilke chili der særligt bruges.

Bogens afsnit er: Introduction, Mexico & South America, Africa, Caribbean, Mediterranean, USA, India, South-East Asia, China & Japan.

Hver opskrift indledes med et par linier som giver info og/eller tips. Et eksempel fra opskriften ‘Green Honey Salsa’ er: ‘Wild Mexican Honey has a distinctive flavour and is not overly sweet, making it perfect for rounding off the flavours of this green salsa. If you can’t get any fresh Poblano chillies, try to find any large, very mild chili to use in it’s place’.

Opskrifterne rundes alle af med forfatterens forslag til anvendelse. Den grønne honningsalsa får således disse ord med på vejen: ‘in spicy chicken fajitas’ og andre opskrifter har lidt flere forskellige forslag.

Nogle af bogens ingredienslister kræver at man supplerer standarkøkkenet med nogle ekstra indkøb, alternativt selv hitter på ingredienser som kan erstatte dem. Et par eksempler er: aged tequila, dark Mexican honey, banana leaves, wild Mexican oregano, annato seeds osv.
Der bruges også mange specifikke chilityper i bogen, hvilket jo helt sikkert er både lækkert og autentisk. Her må man også enten have dyrket et godt udvalg selv eller på jagt efter dem andetsteds – aternativt bruge hvad man lige har som minder om.

Opskrifterne er lette at gå til. Saucer, marinader, dip og rubs kræver som regel ikke mange køkkenredskaber eller sjove teknikker. Der har sneget sig et par deciderede madopskrifter ind her og der også, men det er ikke mange.

En visuelt superlækker bog helt uden hvide sider med sort tekst. Hver dobbeltside har en ny spændende farvet baggrund og billederne af maden er lækre. Al mad er fotograferet i forskellige lerkrukker, beholdere, på kulørte tallerkener osv. Guf for øjet.

Jeg synes at bogen er fantastisk lækker på alle måder. Jeg får lyst til at gå i gang med alle opskrifterne og kan sagtens se hvad de kan bruges til videre i køkkenet. Det er dejligt med en kogebog som føles autentisk og specialiseret – der er nok andre med generiske retter og forsimplede ingredienslister. Denne har en plads på hylden blandt yndlingene.
Dan May har også tidligere skrevet The Red Hot Chili Cookbook.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *