Bergamottemarmelade med chili og Cointreau

Der er ikke mange ingredienser i denne marmelade, men dem der er, smager alle godt igennem – derfor er det en lille smagsbombe, som kan bruges alene på et stykke godt brød – eller som ostemarmelade.

Bergamottemarmelade med chili og Cointreau

Ingredienser

4 bergamotter – ca 350 gr

350 gram rå rørsukker

frisk chili efter smag – eks. Aji Pineapple eller citronchili

½ dl Cointreau

Evt. Atamon

Sådan gør du

Vask bergamotterne og skær dem i 8 både ‘på langs’.

Slib din bedste kniv og skær bådene i meget tynde skiver. Fjern kernerne undervejs.

Fjern stilk og kerner fra chilierne og finthak dem.

Kom bergamotte, chili og sukker i en lille gryde og bring det stille og roligt i kog. Lad det småkoge uden låg i ca 40 minutter. Rør let i det undervejs et par gange. Smag til med evt. mere chili og sukker under kogningen. Undervejs kan an fiske de kerner som man evt. missede. De er nemme at fange i overfladen.

Tag gryden af varmen og lad den stå 5 minutter før Cointreau’en røres i. Hvis du bruger Atamon, så tilsæt lidt efter anvisningen på emballagen.

Kommes i rene, skoldede og evt. spiritus- eller Atamonskyllede glas, som straks lukkes og lige vendes en tur på hovedet og tilbage igen.

Note

Bergamottemarmelade er en krydret og bitter sag, som man skal have smag for. Hvis du er til det let bitre, er det en pragtfuld marmelade som hurtigt bliver en af favoritterne.

Jeg spiser den i tyndt lag og synes derfor at man roligt kan skrue op for chilien. Eks. 8 Aji Pineapple til denne portion finder jeg passende. Så kan man stadig smage det hele, men chilien er meget tydelig ift. så mange andre marmelader.

Du kan selvfølgelig sagtens bruge en anden slags spiritus – eller appelsinsaft eller vand i stedet. Hvis du bruger noget uden alkohol, så kom det i fra starten og lad den koge med.

Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - ingredienser Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - bergamotterne skæres Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - chilien hakkes Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - massen bringes i kog Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - færdigkogt Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - resultatet Bergamottemarmelade med chili og Cointreau - smagsprøve

 

 

Print Friendly, PDF & Email

10 tanker om “Bergamottemarmelade med chili og Cointreau

  1. Dine marmelader ser – som det andet du laver – utrolig lækre ud. Jeg mindes ikke nogensinde at have set bergamotter i forretningerne, men jeg må jo holde øjnene åbne. Hvor køber du i øvrigt de søde glas, du kommer dine “varer” i?

    • Tak skal du have Linda 🙂

      Bergamotterne har jeg købt hos Årstiderne og der er desværre udsolgt for i år – ellers ville jeg rigtig gerne have lavet marmelade med mere end 4. Jeg har heller ikke set dem i butikkerne.

      Glassene og flaskerne som jeg bruger er fra Gläser und Flaschen – der ligger et link til dem på min linkside. Pas på – de har rigtig meget som frister 🙂

  2. Det lyder OGSÅ lækkert. Så fik du brugt de sidste bergamotter. Og så med Cointreau. Det er OGSÅ en af de opskrifter jeg skal have afprøvet.

  3. Igen mmmmmmmm 🙂

    Har en god bunke citronchili i fryseren og en liter Triple Sec i skabet – og ikke nogen vilde planer for i dag, så mon ikke det bliver til et par glas af denne?

Skriv et svar til Per Fischer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.