Chilisyltede agurker

Chilisyltede agurker

Ingredienser:

2 meget store agurker eller tilsvarende mindre

3 dl eddike efter smag – lagereddike, æbleeddike, malteddike osv.

1½ dl vand

1-2 dl sukker efter hvor syrlige du ønsker dem

4 tsk salt

Et par chili efter smag – skåret i ringe eller blot flækkede og eventuelt rensede

1 spsk sennepsfrø

10 enebær

4-6 laurbærblade

Lidt Atamon efter anvisning på flasken

Sådan gør du:

Agurkerne skæres i ikke for tynde skiver, som drysses med saltet. Lad dem trække køligt 2 timer.

Agurkeskiverne dryppes herefter af i en si i en halv times tid. De skal ikke skylles.

De kommes nu på rene, steriliserede glas og resten af ingredienserne (på nær Atamon) koges op. Gryden tages af varmen og står 10 minutter, hvorefter Atamon tilsættes lagen, der nu hældes over agurkerne. Luk straks glassene.

Agurkesalaten skal nu trække mindst en uge og kan herefter enten spises eller gemmes noget længere. Opbevares på køl efter åbning og også gerne inden hvis du har plads.

Hvis man har lavet chiliolie eller chilihonning efter den model hvor frugterne først koges i eddike – kan eddiken med fordel bruges i denne opskrift. Spæd op med frisk eddike til mængden passer.

 Chilisyltede agurker - hvide faerdige agurker

Herunder en version med små agurker i tykke skiver, hvor lagen består af ren lagereddike med 500 gr rå rørsukker pr. liter.

Agurkerne er behandlet som beskrevet ovenfor.

I hvert 314 ml glas er agurkerne lagt lagvis med 1 gul Habanero i tynde skiver og ca 2½ tsk korianderfrø.

Husk at lade lagen stå 10 minutter inden du evt. kommer Atamon i og hælder den over.

Chilisyltede agurker - Habanero og koriander Chilisyltede agurker - Habanero og koriander i glasset

Print Friendly, PDF & Email

5 tanker om “Chilisyltede agurker

  1. hej Vivi ?
    Tak for mange gode opskrifter, du er helt klart medvirkende til en meget øget chili feber ?
    Hvor meget styrke suger de agurker? Jeg vil gerne ha middel styrke, så hvis jeg smider en Scotch Bonnet i et 400 ml glas, tror du det er nok? Bare rolig du bliver ikke hængt op på noget ?

    • Hejsa

      Jeg er super glad for at kunne være med til at sprede chiliglæden 😉

      Agurkerne suger ret godt, så hvis du ønsker middel styrke tror jeg ikke at du skal bruge meget mere end en halv Scotch Bonnet. Lad mig vide hvad du siger til styrken hvis du prøver. Go’ fornøjelse – agurker med chili smager fantastisk 🙂

      • Hej igen ?

        Så er der lavet chili agurker, men hvad tror du holdbarheden er åbnet og uåbnet? ? fik slet ikke sagt at hele min omgangskreds bruger din chili sauce nu, incl. Min papsøn på 11 – det er dog en noget mildere udgave ?

        • Hej igen Peter 🙂

          Hvis du har brugt Atamon så holder de mindst et år uåbnede – og åbnet og på køl vil jeg sige et par måneder når man altid husker at fiske dem op med en ren gaffel.

          Arjjj – det er jeg smadderglad for at høre – både omgangskredsen og den 11 årige – det er cool at mine ting kan bruges af så mange 🙂

          Jeg lover at der snart kommer lidt nyt på bloggen igen – men der har lige været en lang travl perioede ift. mit ‘day-job’.

          • Super ? tak for svaret ? du har så mange spændende opskrifter herinde, så jeg er nødt til at øge antal planter næste år – ellers er der jo ikke nok til det hele ??

Skriv et svar til Peter skou porsborg jensen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.