Peanutbutter- and chocolate fudge with chili (will be translated upon request)

Ingredients:

1 ds kondenseret mælk (sweetened)

250 gr crunchy peanutbutter (or smooth if you prefer)

350 gr god mørk chokolade

Ca 2 ½ teaspoon powdered chili or finely chopped fresh aftertaste

 

How to:

Hak chokoladen fine, if not it is in buttons.

Line a mold with baking paper – I like to use one bread form – I think it is appropriate in size.

Mix all ingredients in either a bowl, as lunes a water bath, or in a pot if you can control your stove with low heat.

Warm ingredients quietly up until they are melted together. Massen må helst ikke komme over 45 grader pga. chocolate.

Pour the mixture into the mold and smooth the surface roughly out with a spatula.

Let it stand for peace on the kitchen table at least a few hours before it is cut into squares or bars.

Fudge can be stored in a tin with tight-fitting lid at room temperature. Should it stay a little longer, can be stored refrigerated (I have it on cool) and it can be frozen. You can easily freeze a large piece down and only cut it out when it is thawed and you should use it.

 

Print Friendly, PDF & Email

23 thoughts on “Peanutbutter- and chocolate fudge with chili (will be translated upon request)

  1. Føj for pokker – Peanutbutter- and chocolate fudge with chili (will be translated upon request)- det lyder lækkert.

  2. Har endnu en dåse kondenseret mælk, skal måske halvere portionen…den portion fransk nougat var STOR, men så der er noget at gi’ væk af…mine kolleger har allerede bedt om opskriften 😀

    • Kan ikke lide det der sure fjæs på tegningen, jeg er slet ikke sådan en sur moster! Forresten blev Honningbomberne gode med chili i chokoladen 🙂

    • Denne her fylder ‘kun’ bunden af en rugbrødsform – så har man det at gå ud fra. Cool at nougat’en blev god. Den ER stor portionen til den – men når man nu er i gang med at grisse…. 🙂

  3. Efter at ha fået kølet smagsløgene efter en gang skumfidus igår er jeg klar på mere chili. Problemet blir efterhånden at få det spist… Heldigvis er ikke ALLE opskrifterne lige julede så tror den her blir gemt til efter jul!

    • God morgen Elsebeth – og tak i lige måde 🙂

      Alle slags chokolade virker tror jeg – så det er bare med at bruge det som man allerbedst kan lide.

  4. Godmorgen Vivi,
    Tirsdag, fridag og juleforberedelsesdag. Jeg tror det bliver fordrukne chokolader og måske en ekstra gang juleskum…første hold er væk forlængst 🙂

Leave a Reply to Bjarne Højlund Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.