Chili ketchup with other spices (will be translated upon request)

It's easy to make your own ketchup and the taste is unbeatable. It takes a little time, so it pays to make a double portion when you are doing.

The following recipe can also be made without chilli – and you get a delicious' ordinary’ krydderketchup of the – hvor det jo er tilladt at sætte sit helt helt eget præg ;o)
The taste is like a krydderketchup (in addition to the chili), that is, with more seasoning than a traditional ketchup.

Ingredients:

1 kg tomater

fresh chili to taste – cut into small pieces (or a little chili powder / crushed chili to taste)

400 gr løg

2 apples

1 – 2 dl æbleeddike (depending on how tart both it and the tomatoes are)

4 spsk brun farin

2 tsp salt

1 tsk hele nelliker

½ rod whole cinnamon (the small rods)

1 tsk hel koriander

2 tsk sennepsfrø

maybe some. tomatkoncentrat (a small or large can)

Sodium benzoate

How to:

The spices ground in a grinder or a mortar.

Core the apples and cut tomatoes, onions and apples, diced. The apple is not peeled off.

Start med 1 dl eddike og tilsæt mere senere hvis der skal justeres. There is a big difference between acid unit in the different brands.

Get every ingredient holders, with the exception of tomato concentrate, in a pan and let the ketchup simmer without a lid on for about. 1 time.

Let the mass cool to the temperature of your blender can handle and then blend the mass several times. Pour back into the saucepan.

Let ketchup simmer until it is cooked to nearly real consistency – it should be slightly thinner than you want your ketchup – it thickens slightly when it cools. Jeg koger ca 1/3 af væsken væk – I think that's appropriate. There must be stirred frequently, especially towards the end, as ketchup does not burn. Season with more vinegar along the way if you think.

When it is getting there, season to taste with any. more sugar, salt, eddike og chili. I use powdered chili for this part.

If you choose to add the tomato concentrate made it a little before the ketchup is boiled down to desired consistency, when the concentrate acts as a light cultivation.

Season with salt, sugar and possibly. spices.

Remove the ketchup from the heat and add Atamon as directed on the bottle.

Immediately pour the scalded, atamonskyllede glas eller flasker som lukkes med det samme.

Note:

Tomato concentrate contribute with light cultivation, red color and more tomato flavor. If you do not have fået barrels of fresh cut, strong tasting tomatoes – the concentrate may be just providing a tomato flavor boost. It's a little different if I use it or not – it depends on smagen in the tomatoes that I have fået barrel / picked.

Of course you can replace the whole spices with ground if you do not have to paint them yourself. They all just tastes more (and better). The spices can of course also be omitted for a more clean and clear tomato flavor. Pinks tastes good through, then you're not so crazy about them – so you can get away with ½ teaspoon or any. omit them.

Remember to use a good large pot – it splutter a little when it boils into. I use a small soup pot.

I have experimented with smoked chillies and tomatoes also – which also tastes terrific.

En styrke som passer mig fint er en stor Habanero til 1 portion – and so possibly. taste with some hot chili powder eventually.

Print Friendly, PDF & Email

17 thoughts on “Chili ketchup with other spices (will be translated upon request)

  1. Hej igen Vivi. Ketchupen er nu lavet. Desværre er smagen af nellike alt forkkraftig. Jeg må have kommet for meget i. Har du eb ide til noget der kan dæmpe det? Eller er eneste udvej mere af alt det andet?

    • Hejsa
      Jeg er ked af at høre at den er blevet for kraftig. Jeg har fundet ud af at nelliker er en af de krydderier som deler vandene. Nogle af os kan ikke få nok af den og der skal meget til at den smager igennem, hvor andre hurtigt detekterer smagen og kan finde den for kraftig selv i små mængder.
      Hvis den skal dæmpes lidt, kan man dosere lidt mere af de andre krydderier samt tilsætte noget almindelig tomatpuré/tomatpassata – and possibly. lidt koncenreret puré. Tomaten dæmper den.
      Jeg håber at du får noget brugbart ud af det.

    • Hej Henrik

      Jeg ville nok lige lade det varme op et minut eller to til allersidst for at være sikker – altså før Atamon’en.

  2. Jeg må igang igen med en portion – den kan man sagtens blive afhængig af 🙂 Du skriver at du bruger en lille suppegryde til at lave den i. Flere steder på nettet har jeg læst at man ikke må bruge en aluminiumsgryde til at lave ketchup i – ved du noget om det??
    Jeg har haft brugt min store stegegryde til at lave det i – men, denne gang vil jeg lave en dobbeltportion – og tænker at min suppegryde vil være ideel til formålet – meeen, den er af aluminium 🙁

    • Jeg bruger en suppegryde af stål her. Det er nemlig rigtigt (so far as I know) at syren i tomater ikke er så gode venner med aluminium, så det er vist en dårlig idé at bruge den slags gryder til det.

      En gang imellem har de dem på tilbud i supermarkederne (nogle halvstore suppegryder) – jeg tror at mine er fra Føtex eller Bilka faktisk.

      Håber at du fanger en 🙂

  3. Uhm – har lavet ketchup efter din skønne opskrift, den smager fantastisk og er helt bestemt godkendt her i huset – der røg hurtigt et helt glas 🙂

    Herlighilsen
    Ulla

    • Tak for tilbagemeldingen Ulla – det lyder dejligt 🙂

      Vi er selv glade for at den smager af de forskellige krydderier sammen med chilien. Det er dejligt at andre deler den smag også.

    • Hej Gitte

      Det fik jeg da ikke målt kan jeg se – men ca 1,5 liter vil jeg gætte på – hav evt. en flaske eller to ekstra klar.

      Go’ fornøjelse. Jeg håber at det bliver godt.

  4. Hej Vivi.

    Så fik jeg lavet ketchuppen for anden gang. Lavede 4 l og det smager skønt. Holdt lidt tilbage med æbleeddiken, da jeg synes smagen var for syrlig sidste gang. Af chili brugte jeg 4 forskellige friske fra drivhuset, nemlig Paper Lantern Red, Cappuccino Habanero, Naga Morich, Dorset Naga (tror nu det var en alm. rød Habanero, samt en Sili-a-top. Familien synes den er HOT og jeg synes den har et bid.

    Glæder mig til at prøve næste opskrift.

    Mvh
    JJ

    • Uhmm. Det lyder son en go’ hot version.

      Der er enorm forskel på æbleeddiker har jeg også efterhånden erfaret.
      Jeg plejer at bruge Urtekrams – den er blid og lækker.

      Dejligt at du også kan lide opskriften 🙂

      Tak for feedback – det er jeg meget begejstret for.

  5. Mums det er blevet godt !

    Fik endelig taget mig sammen til at få prøvet opskriften og kan kun anbefales.

    Dog en lille note til andre husk at have flasker/glas :p lille detalje som jeg glemte i farten.

    Morten

    • Hvor skønt Morten. Jeg mangler en ‘like’ knap – hehe.
      Så går man bare og venter på at haven også giver nogle tomater, så man kan få sine yndlingstomater i også ;o)

  6. Når du nu laver sådan en lækker stor portion, kan det så holde sig? 🙂 For godt nok spiser vi en del lækkert tilbehør, men med kun to beboere her, kan det have lange udsigter med sådan en portion 😉

    • Det kan det sagtens hvis man bruger Atamon. Det kunne muligvis også ellers, men det har jeg ikke prøvet. Så længe flaskerne er rengjorte, skoldede og Atamonskyllede og fyldes helt, samt lukkes med det samme og lige vendes en tur på hovedet – så er der ikke andet end ketchup som kan overleve ;o)

Leave a Reply to Vivi Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.