Ingredients:
2 large cucumbers or equal amount of smaller ones
3 dl vinegar of own choice – household vinegar, apple cider vinegar, malt vinegar i.e..
1½ dl water
1-2 dl sugar to taste, depends on preferred acidity
4 tsp salt
A couple of chilies to taste – cut into rings or simply halved and possibly cleaned of seeds
1 tbsp yellow mustard seeds
10 juniper berries
4-6 bay leaves
Sodium benzoat (E-211) - see instructions on bottle
How to:
Slice cucumbers into not too thin slices, and drizzle with the salt. Leave them in the fridge for 2 hours.
Let the cucumbers drip dry in a sieve for half an hour. Don't rinse them.
Fill into clean, sterilized jars and the rest of the ingredients (except Sodium benzoat) is brougt to a boil. Remove the pan from the heat and leave it to cool for 10 minutes, whereafter Sodium benzoat is added, pour over cucumbers. Close jars immediately.
Cucumbers must now be left alone for at least a week and may then either be eaten or stored for longer. Keep refridgerated after opened - also before if you've got the room for it.
If you have produced chilioil or -honey using the method where chilies are boiled in vinegar first – the vinegar can be used for this recipe afterwards. Fill up to measure with fresh vinegar then.
Including a version with small cucumber into thick slices, hvor lagen består af ren lagereddike med 500 gr rå rørsukker pr. liter.
Cucumbers are treated as described above.
I hvert 314 ml glas er agurkerne lagt lagvis med 1 gul Habanero i tynde skiver og ca 2½ tsk korianderfrø.
Husk at lade lagen stå 10 minutter inden du evt. Atamon comes in and pours it over.
hej Vivi ?
Tak for mange gode opskrifter, du er helt klart medvirkende til en meget øget chili feber ?
Hvor meget styrke suger de agurker? Jeg vil gerne ha middel styrke, så hvis jeg smider en Scotch Bonnet i et 400 ml glas, tror du det er nok? Bare rolig du bliver ikke hængt op på noget ?
Hejsa
Jeg er super glad for at kunne være med til at sprede chiliglæden 😉
Agurkerne suger ret godt, så hvis du ønsker middel styrke tror jeg ikke at du skal bruge meget mere end en halv Scotch Bonnet. Lad mig vide hvad du siger til styrken hvis du prøver. Go’ fornøjelse – agurker med chili smager fantastisk 🙂
Hej igen ?
Så er der lavet chili agurker, men hvad tror du holdbarheden er åbnet og uåbnet? ? fik slet ikke sagt at hele min omgangskreds bruger din chili sauce nu, incl. Min papsøn på 11 – det er dog en noget mildere udgave ?
Hej igen Peter 🙂
Hvis du har brugt Atamon så holder de mindst et år uåbnede – og åbnet og på køl vil jeg sige et par måneder når man altid husker at fiske dem op med en ren gaffel.
Arjjj – det er jeg smadderglad for at høre – både omgangskredsen og den 11 årige – det er cool at mine ting kan bruges af så mange 🙂
Jeg lover at der snart kommer lidt nyt på bloggen igen – men der har lige været en lang travl perioede ift. mit ‘day-job’.
Super ? tak for svaret ? du har så mange spændende opskrifter herinde, så jeg er nødt til at øge antal planter næste år – ellers er der jo ikke nok til det hele ??