Ingredients:
Dark chocolate shells
2 dl cream 38%
1 stor spsk honning
250 gr god, dark chocolate
2 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili efter smag
How to:
Make shells ready – see little about chocolate.
Finthak chocolate with truffle filling and place in a bowl.
Cream and honey brought quietly to the boil (must not boil) i en lille gryde under rolig omrøring.
Remove the pot from the heat and stir in the chili.
Pour it over the chopped chocolate and stir, starting in a small circle in the center of the bowl, until chocolate is melted and the mass is homogeneous.
Lad massen køle af til køkkentemperatur og fyld den derefter i chokoladeskallerne. Det gøres nemmest med en teske og duppes lidt til med fingrene. Fill almost to the edge – to just be room for molding chocolate bottom subsequent.
Set the truffle filled chocolates in the fridge ½ hour.
Melt the chocolate to the bottom (it's not always that I bother to tempered chocolate to the bottoms – but one should well).
Take the filled chocolates out of the refrigerator and casting bottoms.
Ask again the chocolates cool for half an hour – then easily be turned off.
If you use chocolate molds – tap edge look mod Køkkenbord – then pops the out. Do it in a clean tea towel, so little of the decline mitigated.
Silicone Molds first pull slightly on both leader – and then presses the chocolates out by press evenly on the bottom of each.
Hvad er det for et mærke/navn du køber der ude?
Har selv metrokort og bor 3 km der fra, så vil da være nemt.
De hedder Callebaut – og der er mange af dem 🙂
De ser utrolig lækre ud, skal prøves – i dag, tror jeg.
Hvad er det røde du har pyntet dem med?
Tak skal du have Søren 🙂
Det er frysetørrede hindbær (eller jordbær – kan ikke helt huske det).
Fik dem lavet i aften, som fyldte chokolader.
Lavede nu kun en ½ portion, skulle lige se hvad det var, smed en enkelt friskhakket citronchili i og en slat fint hakkede mandler.
Efter min mening kunne det godt bære en ½ chili mere, men resten af familien synes de er lige tilpas med den styrke de fik.
Takker for en fin opskrift 🙂
Dejligt at høre Søren – og cool at du fik lavet dem så familien også kunne være med 🙂
Så kan du måske snige lidt mere chili i en øremærket portion næste gang 🙂
Ja de forsvandt så hurtigt, holdt ikke 48 timer.
Hvor køber du din chokolade henne?
Synes det er små dyrt at bruge 200 kr. for 8 plader, men det er måske prisen.
Hehe – det er jo da et positivt problem – så må de have smagt super godt 🙂
Jeg fanger chokoladen i Metro. Den koster ca 350 – 400 kr for 2,5 kg i de versioner som jeg bruger.
!!! Jeg er også selv kæmpe fan af chili, og har derfor en maaasse chiliplanter i min lejlighed! Chokolade og chili passer bare så godt sammen. 🙂 Mums!
Signe / girlslovefood
Det er smadderlækkert. Jeg går også helt amok i det her op til jul – og får det blandet med alt muligt andet guf også 🙂
GUF! Manden står for konfekt herhjemme, jeg må lige give ham linket 🙂
Ville det være fair at fortælle at der kommer 23 slags mere?
(de fleste chokolader) 😀
Jeg synes det er helt fair! Men Jacob er nok uenig 🙂