Chocolate truffle with chili and honey (will be translated upon request) – filled chocolates

Ingredients:

Dark chocolate shells

2 dl cream 38%

1 stor spsk honning

250 gr god, dark chocolate

2 tsk chilipulver eller finthakket frisk chili efter smag

 

How to:

Make shells ready – see little about chocolate.

Finthak chocolate with truffle filling and place in a bowl.

Cream and honey brought quietly to the boil (must not boil) i en lille gryde under rolig omrøring.

Remove the pot from the heat and stir in the chili.

Pour it over the chopped chocolate and stir, starting in a small circle in the center of the bowl, until chocolate is melted and the mass is homogeneous.

Lad massen køle af til køkkentemperatur og fyld den derefter i chokoladeskallerne. Det gøres nemmest med en teske og duppes lidt til med fingrene. Fill almost to the edge – to just be room for molding chocolate bottom subsequent.

Set the truffle filled chocolates in the fridge ½ hour.

Melt the chocolate to the bottom (it's not always that I bother to tempered chocolate to the bottoms – but one should well).

Take the filled chocolates out of the refrigerator and casting bottoms.

Ask again the chocolates cool for half an hour – then easily be turned off.

If you use chocolate molds – tap edge look mod Køkkenbord – then pops the out. Do it in a clean tea towel, so little of the decline mitigated.

Silicone Molds first pull slightly on both leader – and then presses the chocolates out by press evenly on the bottom of each.

Print Friendly, PDF & Email

13 thoughts on “Chocolate truffle with chili and honey (will be translated upon request) – filled chocolates

      • Fik dem lavet i aften, som fyldte chokolader.
        Lavede nu kun en ½ portion, skulle lige se hvad det var, smed en enkelt friskhakket citronchili i og en slat fint hakkede mandler.
        Efter min mening kunne det godt bære en ½ chili mere, men resten af familien synes de er lige tilpas med den styrke de fik.
        Takker for en fin opskrift 🙂

        • Dejligt at høre Søren – og cool at du fik lavet dem så familien også kunne være med 🙂

          Så kan du måske snige lidt mere chili i en øremærket portion næste gang 🙂

          • Ja de forsvandt så hurtigt, holdt ikke 48 timer.
            Hvor køber du din chokolade henne?
            Synes det er små dyrt at bruge 200 kr. for 8 plader, men det er måske prisen.

          • Hehe – det er jo da et positivt problem – så må de have smagt super godt 🙂

            Jeg fanger chokoladen i Metro. Den koster ca 350 – 400 kr for 2,5 kg i de versioner som jeg bruger.

  1. !!! Jeg er også selv kæmpe fan af chili, og har derfor en maaasse chiliplanter i min lejlighed! Chokolade og chili passer bare så godt sammen. 🙂 Mums!

    Signe / girlslovefood

    • Det er smadderlækkert. Jeg går også helt amok i det her op til jul – og får det blandet med alt muligt andet guf også 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.