Dragon Blood (will be translated upon request) – chili sauce with blackcurrants

Chili sauce here has lots of flavor in itself – before arriving in chili – as it can form the basis for all strengths. Here we make it hot ;o)

The different ingredients each contribute – but no one dominates (in addition, of course, the chili). Solbær'en can be tasted / smelled – but it is not the first thing you think of.

Saucen bliver let tyktflydende af sig selv og den smager henad en hot brown sauce/worcestershire.

Ingredients:

ca 1 kg solbær – fresh (or frozen Opto) – juice can probably also be used

½ liter of soy – Kikkomann is excellent for this

½ liter æblecidereedike

1 helt hvidløg

fresh chili to taste – like strong

a large piece of ginger or two

4 top spsk muscovado/molasse/brun farin (possibly more)

2 top spsk salt

possibly. Sodium benzoate

How to:

Rinse and nip berries. Put them in a pan with soy sauce and vinegar. Bring det i kog og lad det simre under låg i 20 minutter.

Imens renses chilierne og hakkes medium fint.

Ginger cut into thin slices – it should not be peeled off first.

The garlic peeled and coarsely chopped.

Når bærrene har simret 20 minutter hældes hvidløg, chili and ginger in, og det hele simrer 10 – 15 minutter mere.

Take it off the heat and let it cool slightly. Then blend in blender or food processor and filreres through a strainer. Blend like several rounds. Stir a little of the pulp in the strainer with a spatula or spoon to get the thick juice to run through.

The pulp is thrown out.

The juice / sauce poured back into the pot, sugar and salt are added and stirred up. It simmers for a few minutes and season if necessary. for more sugar. It depends on the berries which sourly it has been. Gryden tages af varmen.

Atamon added as is written on the bottle and the sauce poured on small clean, scalded atamonskyllede bottles.

Used in soups, saucer, the pastaretten, stir-fried Steak and on and on all permitted on the grill. However, may be reconstituted in a little oil or other prior to use as a marinade. Eminent to simmer dishes with meat and like tomato.

Blackcurrant Rene may be wholly or partially replaced by blueberries and / or blackberries.

Dragon Blood (will be translated upon request) - bottle Dragon Blood (will be translated upon request) - ppå et stykke pizza

Første portion lavet med 1 Bhut Jolokia x Douglah kryds (not fully mature) og ca 15 modne Gule Naga. It was a delicious taste and good chili power.
Siden er den lavet med lidt godt og blandet af røde chilier og hjemmelavet chilipulver.

 

Print Friendly, PDF & Email

16 thoughts on “Dragon Blood (will be translated upon request) – chili sauce with blackcurrants

  1. Jeg har lavet en omgang med halvt af solbær og blåbær – uhm den var god, meeen – jer er i den heldige situation at jeg har mange blåbær så jeg har også lavet den i en ren blåbærversion – oooog, den er nærmest slik 🙂

    • Uhmmmm – lyder genialt med den rene blåbærversion. Det kan vist kun være megalækkert også 😀

      Dejligt at Drageblodet falder i god jord. Det er også en af mine egen favoritter 🙂

  2. Bøffer og blandede rodfrugter på grillen – DERTIL: friske agurker, halveret kerner skrabet ud og skåret i skiver med dressing af skyr og Drageblod + en smule hvidløg Uhmmmm.. så skønt 😀 Elsker den

  3. Jeg købte en flaske på Gavnø og må sige – den er super lækker (y) Den bliver vi helt sikkert afhængige af her. Glæder mig til høst hvor jeg helt sikkert skal prøve opskriften her 🙂

    • Dejligt at høre Merete 🙂

      Jeg er altid super glad for at man kan bruge opskrifterne. Jeg synes selv at den er lidt anderledes den her og derfor også en af mine egne yndlings.

  4. Hej Vivi!

    Så fik jeg lavet et ordentligt høvl af den her sauce – tror du den vil egne sig til at komme i en kødsauce til lasagne? 🙂

    • Hejsa

      Super – håber at du kan lide den når du har en ordentlig balje 😉

      Jeg tror at den vil være super sammen med tomatsaucen i en lasagne – den har jo lidt den der krydrede engelsk-sauce smag.

      Glæder mig til at høre om det blev godt.

    • Hej Mette

      I denne var det et Bhut Jolokia kryds og ca 15 gule Naga. Det er nogle ret stærke chilier (måske kender du dem?) – men trods det er saucen ‘kun’ blevet middelstærk. Så man kan altså godt putte rigeligt i ;o)

      Det skal lige siges at når jeg skriver medium stærk – så mener jeg ca. ligesom tabasco (strength, ikke smagen).

  5. Den lyder spændende! Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan den smager, da detlyder som en marmelade der er blandet med en thailandsk chilisauce, jeg vil starks begive mig ud i haven efter solbær!
    Hvor køber du flasker og glas?

    Didde

    • Den er også lidt anderledes end de mere ‘rene’ chilisaucer – men selv om det kan lyde som en mærkelig blanding, så fungerer tingene forbavsende godt sammen ;o)

      Jeg har lagt et link ind nederst på min linkside til dem som jeg køber glas hos.

Leave a Reply to Merete Hamann Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.