Luner på en kølig dag.
Ingredienser:
Galliano
Stærk kaffe
Fløde
Vanillapulver
Frisk chili – ikke for tørre eller tyndvæggede
Sådan gør du:
Bryg lidt stærk kaffe.
Skær nogle fine ringe af spidsen af chilien og gem til pynt.
Finthak chilien til mos med en stor kniv på et skærebræt eller brug en minihakker.
Pres saften ud af chilimassen med bagsiden af en ske – brug en lille si. Tilsæt 5-10 dråber vand til massen i sien, rør rundt og pres igen. Gentag evt. med lidt mere vand et par gange.
Pisk lidt fløde til skum med en knivspids vanillapulver og evt. lidt af chilisaften.
Hæld lidt af chilisaften og derefter Galliano i et shotglas.
Hæld kaffe forsigtigt over ved at lade det løbe over bagsiden af en teske ned i glasset.
Hæld flødeskummet i en sprøjtepose eller en lille frysepose som du derefter klipper et hjørne af.
Sprøjt fløde ovenpå kaffen.
Brug en teske eller en lille plastpipette til at dryppe lidt mere chilisaft ud over fløden (kan evt. gøres ved bordet).
Pynt med de små chiliringe og servér straks.
HALELUJA!
Det var godt…..ridser ikke men renser :o)
Tror jeg vil prøve den på familien i morgen!
Ha ha – det er et fornuftigt revival af det gamle Galliano Hot Shot, ikke 🙂
Uha, det er da lige det som jeg skal servere i weekenden når vi får gæster. De brokker sig altid over vi ikke laver noget med chili til dem når de er på besøg.
Kan kun forstille mig det er super lækkert.
/Morten
Det er smadderlækkert og højeffektivt med en god stærk chili – det kan den nemlig sagtens bære.
Skal nok smide et bedre billede på ved lejlighed…
Husk at købe ind til rigeligt af dem – de er vanedannende 😉
Mimosaen kan vi altså også godt finde på at hælde på gæster som kan lide chili her…