Gløggmix with chili (will be translated upon request)

It's fun and easy to create its own gløggmix. The chili is deafening in this version, but gives a warm kick.

Gløgmix'et poured in a neutral bottle of spirits – ex. vodka or schnapps and pulls long – like from one Christmas to the next, but shorter can also do it. It's a good idea to think about making the external. middle of summer.

Ingredients:

1 flaske neutralt smagende vodka eller snaps (i.e.. red Smirnoff or Brondum)

1 toptsk hele nelliker

5 Cassia kanelstænger (ordinary commercially) or the equivalent amount of whole Ceylon Cinnamon

2 toptsk grønne kardemommekapsler

Complete mace corresponding to approximately. 1 toptsk

3 hele stjerneanis

1 toptsk tørret citronskal

2 toptsk tørret appelsinskal

1 tsk knust chili/chiliflager

2 toptsk skåret lakridsrod

Dried, hel ingefær svarende til 2 toptsk

How to:

Hæld ca. 1 dl af vodka/snaps ud af flasken og gem et øjeblik (or use a large, nyskoldet jar to mix in instead).

Letknus kardemommen so the shells are open. Letknus ginger and star anise so they can get in the bottle.

Pour the spices in the bottle and top up with the extra liquid in the bottle is full.

Place the bottle aside and turn it a game upside down and back again once in a while when you come to think of it. If you forget the, Does it taste good anyway.

Use the amount you like in a pot full of red wine (or white wine or elderflower cordial) as you heat – but does not bring in cognitive. Pour gløggmix'et through a small sieve into the pan. Add perhaps. some sugar – This mix is ​​not so sweet as many of the purchased. A slice of lemon, orange and / or a pair of washers ginger added during the heating, I also think is a nice touch.

Mulled wine mix is ​​very strong spice taste – especially when it has been some time, så brug kun en lille smule til at starte med. Jeg starter normalt med at bruge ca. ½ cup gløggmix for a bottle of wine and taste me looked forward if I want more.

Add also like port wine, cognac, ROM or whatever you normally pour in your mulled wine in the pan.

Tips:

Along the way, when you take the bottle, You can tops it up with fresh vodka / schnapps after each, as long as you think that there is enough flavor in.

If you have a partially full bottle back after Christmas, You can top it with fresh vodka / schnapps – screw the lid tightly and store it for next Christmas.

If you do, so try CE. to sieve seasoning from a few months before you need it again and supplement with it that you think is missing in the taste of it is balanced.

The spices changing tastes along the way, but can stand long sagten. Jeg har haft dem stående i op til 4 år (there was a year where we did very).

 

Print Friendly, PDF & Email

16 thoughts on “Gløggmix with chili (will be translated upon request)

  1. Hejsa. Jeg købte en pose af din gløgg mix til chilifestival. Vil gerne prøve at koge det med nogle af havens Filippaæbler. Vi købte nemlig også et glas af din æbleguf. Hvordan gør jeg? Kommer du krydderblandingen i en pose og ned til æblerne eller bare hele baduljen i? Og tager du det så op efterfølgende? Ska der sukker i?

    • Hej Søren

      Godt at høre at I kunne lide det. Jeg er selv ved at lave Æbleguf i dag – det hele var solgt og det går jo ikke 😉

      Du følger bare denne opskrift: http://vivis-chili.dk/opskrifter/aeblegele-med-chili-kanel-og-nelliker.html
      – og bruger gløggmikset i stedet for de krydderier som der står.

      Når saften er færdig – så smag den til inden du går videre og hvis du synes der mangler noget, så kog den ved svag varme 10 minutter med lidt flere af de krydderier som du synes mangler og si den igen. Jeg kommer ofte lidt ekstra nelliker i – dem kan jeg godt lide.

      Go’ fornøjelse 🙂

  2. Hej Vivi.
    så er der blevet drukket gløg, af din blanding. smagte skønt. dejligt varme, som var tiltrængt i dag. efter en gåtur i regn og rusk.
    endnu en gang mange tak.
    ha en god søndag aften
    venlig hilsen
    Jette

    • Hejsa

      Det var så lidt 🙂 – lad nu være med at hælde saltet i, haha – men ellers er det hele til en flaske. Så kan man toppe op med mere vodka når man har taget af den. Det er stærkt og tæt i krydderismagen, så det skal jo doseres lidt med måde.

  3. Hej Vivi

    Som altid ser det lækkert ud 🙂 Jeg kan ikke prale af tørret citron og appelsin, så lige de to har jeg tænkt mig at bruge i frisk tilstand – vil straks kaste mig over projektet!

    Jeg drikker ikke så meget gløgg, men det lyder bare så appetitligt…

    mvh
    Anja

    • Tusind tak Anja – dejligt hvis du kan bruge det til noget alligevel 🙂

      Vi drikker en gang imellem en kop varm hyldeblomssaft med et lille skvæt i om vinteren – der pifter det også lidt op med krydderierne.

      Er sikker på at det bestemt ikke bliver dårligere med frisk citron og appelsin.

  4. Hej Vivi
    som altid, tak for skøn inspiration. jeg er “stjæler” jævnligt af dine opskrifter, med det resultat, at jeg ofte bliver hjemsøgt af diverse plageånder. og det er ikke sjovt, når ens chili er længe om at bliv modne. ( træls sæson ). Nå men til sagen er det hjemmetørret citron/appelsinskal. syntes ikke jeg kan finde det nogle stedet.
    god fornøjelse med leverpostejen. og god weekend
    mange chilihilsner Jette

    • Hej Jette

      Det var så lidt og også tak for de fine ord til dig 🙂
      Leverpostejen er i ovnen – den bliver en af decemberopskrifterne her hvis andre læsere vil prøve den – men lige nu glæder jeg mig bare til første hold er klar om en halv times tid.

      Skallerne er købt online hos TIKrydderi – jeg lægger fluks et link op.

  5. Hej Vivi
    Opskriften er printet ud…..der er jo slet ikke så lang tid til jul…overvejer også chilisnapsen til julefrokosten, nu da det lykkedes mig at finde den til Allan på Chilientuasiaterne 🙂
    Dejlig side du har, den kendte jeg ikke før jeg kom med i Facebookgrp.!
    Vh Mette

  6. Hej Vivi,

    Tusinde tak for alle dine kommentare og inspiration, både på bloggen og på Facebook 😉
    Er helt vild med chili, syntes at mine 11 planter var MEGET, indtil jeg for nogle uger siden blev bekendt med din blog og Danske Chili entusiasters Facebook side…..
    Så jeg fandt jo ud af, at jeg nok er lidt en “Chili virgin”…..Men forhåbentlig kommer jeg efter det……..
    Jeg vil meget gerne være med i den fantastiske konkurrence, og prøve din gløggmix.
    God week-end
    Mange lune hilsner fra
    Rikke Danielsen

    • Hejsa

      Super at du er kommet i gang med den her fantastiske hobby. Tusind tak for dit positive feedback – det er skønt 🙂

      Du er selvfølgelig med i lodtrækningen.

  7. Den opskrift skal da bare prøves. Jeg er stor chilifan (dyrker selv i stor stil) og er pjattet med opskrifter, hvori chili indgår. Her er netop din side bare en kæmpe inspiration. Fantastisk side du har – flot og yderst lækkert lavet. Dejligt at du orker og har tid til at dele med alle os andre “chili-nørder” 🙂
    Hilsen Annette (også kaldet “Chiliheksen”)

    • Tusind tak for de fine ord Annette – det er den slags som gør det sjovt at dele 🙂

      Du deltager naturligvis i lodtrækningen om en pose krydderier.

Leave a Reply to Annette Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.