Homemade marzipan with coffee (will be translated upon request), blackcurrant and chili – filled chocolates

Ingredients:

Dark chocolate shells

250 gr mandler

3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner

2 spsk honning eller mere

3 – 4 spsk Creme de Cassis eller anden solbærlikør

2 tsk pulverkaffe

1 tsk engelsk lakridspulver

½ – 1 tsp chili powder

god, strong, homemade blackcurrant jam – like flavored with rum

 

How to:

Prepare shells – see . little about chocolate.

Mandlerne hakkes – med skind – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. I think that this marzipan must be more coarse than the regular store bought marzipan.

Add honey, chili, licorice powder, Creme de Cassis og pulverkaffe og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. The mixture should be slightly sticky, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.

Stir a little rum in solbærmarmeladen if not already.

Fill blackcurrant jam in the bottom of the shells

Add a bit of marzipan mass upstairs solbærmarmeladen – make sure there is room to cast off with chocolate.

Close off with melted chocolate, decoration CE. with whatever you find on.

It can be a little difficult to close them if the filling is very wet. Please start by pouring the chocolate around the edges when you close and then fill up to the middle – then it goes a little easier.

Print Friendly, PDF & Email

17 thoughts on “Homemade marzipan with coffee (will be translated upon request), blackcurrant and chili – filled chocolates

  1. Hej Vivi,

    De er jo super lækre dine chokolader! – og nu har jeg også smagt dem 😀
    Og den her ligner da en “konfektens Ferrari”

    Mch Hans

    • Tak for det. Nogle af mine solbær hvert år skal gå til solbærmarmelade med rom – og det spiller rigtig fornuftigt her i 🙂

      • Yeps – jeg har en stor tyk drillenisse i kommentardelen af programmet. Jeg udskifter det nok efter jul engang…hvis jeg da ikke får hjælp til at fikse det 🙂

    • Tak skal du have og god søndag til dig også 🙂

      Apropos kaffesmag – så har jeg lige lavet trøffelmasse af resterne fra honningsnitterne, marcipan og en masse chokolader som var knækket – det hele bundet sammen med Kahlua. Stort hit 🙂

  2. Good morning! Sku lige se hvad dagen mon bragte af fristelser her… 🙂
    Jeg har fuldt og helt overgivet mig til chilien, men der går noget tid inden mine smagsløg bliver klar på lakrids og chokolade sammen – også selvom jeg kan få herren i huset her til det meste når den kombi blir serveret…

Leave a Reply to Hans Bjerrum Andersen Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.