Tomatillo salsa with limejuice and chili – preserved (will be translated upon request)

A large crop of semi-ripe tomatillos gave me the idea for this. Tomatillos are otherwise a healthy salsafavorit in this house, but frost sudden arrival gave a very large portion of tomatillos, who were picked with the same. They can be frozen, men så synes jeg at de er bedst i varme retter efter optøning, da de mister spændstigheden i fryseren.

So a delicious tart lime tasting tomatillo salsa on the glass for the winter many tortillas and nachos are now produced.

Ingredients:

2 kg tomatillos – Your favorite black, possibly. mixed and like half-ripe

8 – 12 lime (8 store eller 12 små)

1 håndfuld medium stærke grønne eller gule chili

3-4 løg str. medium

1 hvidløg

ca 30 gram havsalt

1 – 10 spsk rå rørsukker

possibly. Sodium benzoate

How to:

Remove the papery shell from tomatillos'ene and rinse them well.

Squeeze the juice from the limes and place in pan.

Peel the cloves of garlic. Peel the onion and cut into eighths. Chop the garlic and onion in the food processor until it is medium-fine to coarse. Getting them into the pot.

Wash chilies and cut the stems of. Cut the chili into pieces and chop medium-fine to coarse in the machine. Getting them into the pot.

Cut the tomatillos into quarters and came them in the food processor of some laps and chop medium-fine to coarse. In the pot with them.

Add salt.

Mix salsa together in the pan and bring it quietly to a boil. Let it cook on medium heat until it is thickened. The consistency should be like (thin) jam. How thick or thin is up to you. Det kan godt tage 30 – 90 minutter. There must be stirred frequently.

Along the way, season to taste with sugar. I do not think that salsa should be sweet, only just balanced. Hvor meget sukker der skal i, kommer helt an på hvor modne/grønne tomatillos’ene er. Taste also if you want more salt in – or a strong ground chili.

When the salsa is finished out by the heat and if you use Atamon added this now as directed on the bottle.

Fullness salsa on cleaned, scalded and optionally. Atamonskyllede glass or bottles.

Print Friendly, PDF & Email

14 thoughts on “Tomatillo salsa with limejuice and chili – preserved (will be translated upon request)

  1. Jeg har for andet år i træk brugt opskriften, men med årets sidste høst af grønne og halvgrønne tomater. Det bliver en glimrende salsa. Jeg håber på at have tomatillos i drivhuset næste år, og glæder mig til at prøve dem også.

    Tak for de mange lækre opskrifter.

    • Hejsa

      Tusind tak for dine fine kommentarer.

      Super skønt at du kan bruge opskrifterne og jeg håber meget at du får gang i tomatilloerne – de er vildt lækre 😀

  2. Hej

    Vi prøver vist at få høstet tomatilloer i weekenden, de er vist klar og vi får ikke brugt dem friske så vi vil prøve at gemme. Det er vores første år med tomatillo og vi har MANGE, så vi vil gerne spørge dig, om du har erfaring med hvor lang holdbarheden er på salsaen du har lavet?

    VH
    Rasmus

    • Hej Rasmus

      Det lyder godt med høsten – det er en fantastisk frugt 🙂

      Konserveret kan salsaen holde til næste sæson – altså et års tid. Uden konservering har jeg kun haft den gemt kort tid på køl.

      Held og lykke med projektet.

  3. Hej Vivi 🙂
    Tomatillos har jeg ikke, men jeg var nødsaget til at slagte nogle af de udendørs tomater og jeg har nu et væld af umodne tomater af sorten Green Sausage.
    Jeg bruger din opskrift som vejledende og glæder mig til resultatet.
    Kh, Nanna.

    • Hej Nanna

      Det ser jeg meget frem til at høre om resulatet af 🙂

      Grønne tomater kan man jo hurtigt komme til at stå med en håndfuld af i dette vejr.
      Mine egne tomatillos er desværre ikke lige så imponerende i år som sidste år – så det kunne da være at man skulle lave sig et miks med dem og de grønne tomater.

      • Mmmmmnh, rigtigt godt resultat, I think.
        Men må lige spørge…hvad er tomatillos egentlig for en størrelse, jeg har aldrig haft mulighed for at smage den.

        • Dejligt at høre 🙂

          Wiki giver vist det bedste svar: http://en.wikipedia.org/wiki/Tomatillo

          Jeg bruger dem friske i en mexicansk salsa verde (der findes også en anden – det er ikke den) – eller som konserveret her. Den smager lækkert – let syrligt, helt sin egen smag.
          Prøv at lave et par stykker næste år måske?

  4. Kære Vivi,
    Kan du hjælpe med info om, hvor man anskaffer sig tomatillos i løssalg i DK?

    Bh,
    Kristoffer

    • Hej Kristoffer

      Desværre ikke – jeg har aldrig det dem i løssalg her.
      Men måske du kan spørge din lokale grønthandler om han har mulighed for at skaffe dem fra sin grøntleverandør?

    • Det var jo et dejligt positivt ‘problem’ 😉

      Vi holder meget af at fiske sådan et glas her ud af skabet jævnligt – det smager syrligt og friskt – af sol og sommer 🙂

Leave a Reply to Rasmus Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.