Plum sauce with chili (will be translated upon request)

Delicious as dippingsauce and fried or cold meats. Good for sandwiches and for adding flavor to sauces and dressings. Also a hit on curries.

Ingredients:

Ca 2 kg blommer

4 løg

1 hvidløg

100 g frisk ingefær

2 tsk stødt ingefær

2 dl riseddike

1 dl mørk soyasauce

Revet skal og saft af 2 lime

300 – 500 gr palmesukker (depends on your preference and the sour plums are)

Chili to taste - fresh or dried

maybe some. Sodium benzoate

How to:

You can choose to remove the skin from the plums if you want. It is made easier by immersing them in boiling water for one minute, and then immediately in ice-cold water. Now the skin can be easily pulled by. Remove it if you like - it is not strictly necessary.

Remove stones from plums.

Onions, garlic, chili (if using fresh) og ingefær finthakkes.

All the ingredients - except Atamon – brought quietly to a boil in a saucepan. Start med 300 gr palmesukker og smag til igen efter puréring.

Let the sauce simmer for plums are tender and overcooked. It takes approximately. 20-30 minutter. Stir in the sometimes.

Blend the sauce with a hand blender – or let it cool to a temperature your big blender / food processor can handle and use the.

If you did not remove the skin before cooking, Do you assess the consistency is now OK and skin pureed good enough - otherwise you pass the mixture through a sieve.

Cook the plum sauce again and season - lack acid, sweetness or strength?

When the sauce is flavored remove the pan from the heat and if you use Atamon add it now as directed on the bottle.

Pour on clean scalded, and possibly. Sodium benzoate rinsed , bottles.

Note:

The color of your plum sauce depends on the plums you use and whether you use skin. If you would like to make a light sauce, the skin off and you can use light soy or omit it completely (and it will be probably a little salt in).

Of course you can also add other spices – i.e.. ground star anise will go well in this sauce.

Plum sauce with chili (will be translated upon request) - ready for cooking 007

 

Print Friendly, PDF & Email

12 thoughts on “Plum sauce with chili (will be translated upon request)

  1. Kæreste Vivi,

    Det var jo egentlig planen jeg skulle have lavet noget med tyttebær til min fætters grillede/røgede vildsvin, men da det var umuligt at opdrive, kastede jeg mig over denne opskrift i stedet. Og hold nu fast, den er altså god!!! Sød og lækker, syrlig og krydret på en gang! Yum, den fik simpelthen så meget ros af hele familien og onklen hentede den lige tilbage på bordet, da vi nåede til desserten, da den også gik rigtig fint til vanille-isen.
    Jeg havde ikke lige palmesukker hjemme, så det blev bare til rørsukker, og så kogte jeg lidt hele kanelstænger og stjerneanis med, ikke så det blev gennemtrængende, men bare så det lige blev en anelse mere krydret.
    Yum, endnu engang stor ros til dig!! Og tak igen for du vil dele alle dine lækre køkkeneksperimenter med os andre ikke helt så kreative.. 🙂

    Kærlig hilsen Michaela

    • Hejsa Michaela

      Jeg havde godt tænkt på om du mon havde fået lavet tyttebærrene 🙂

      Det var dog en fornem feedback på blommesaucen og jeg synes at supercool at høre at den blev hentet tilbage til desserten. Det har jeg ikke selv prøvet – men nu skal den da prøves til det.

      Det lyder lækkert med kanel og stjerneanis – dem synes jeg også er bedste venner med blommerne og spøndende at prøve dem her i en blanding hvor der jo også er soya og hvidløg og andre ‘salte’ smagsgovere – det kan jeg faktisk godt forestille mig må være helt rigtigt. Jeg er vildt begejstret over at man bruger mine opskrift som afsæt til selv at eksperimentere videre – det er noget af det som jeg synes er allervigtigst i køkkenet. Man skal huske at ‘lege med maden’ 😉

      Tusind tak fordi du lige skrev tilbage 🙂

    • Det vil jeg tro at de kan, men jeg har ikke selv prøvet.

      Lad mig vide hvordan det gik hvis du forsøger dig 🙂

    • Det kan man helt sikkert. Saucen vil muligvis blive en lille smule tyndere, men den har i forvejen en konsistens hvor den godt kan bære det.
      Prøv endelig og fortæl hvad du synes om resultatet 🙂

    • Tak skal du ha’ 🙂

      Med Atamon kan de mindst holde et år (forudsat at man har været påpasselig med skoldning osv. s’fø’li).

      Uden Atamon vil jeg gætte på at det er forskelligt, alt efter hvor meget frugt der er i. Men med god hygiejne og opbevaring køligt – kan jeg se at erfarne marmeladekogere kan få deres ting til at holde lige så længe. Jeg tror at den største forskel er holdbarheden efter åbning.
      Jeg tør altså ikke give et præcist svar uden Atamon, men hvis nogle af dem som læser med har et godt bud baseret på erfaringer, så hører jeg det gerne.

  2. PS Jeg laver en mirabellemarmelade, hvor hvor jeg koger frugt med sten og skind og derefter gnider det hele gennem et dørslag. Det er arbejdskraftbesparende ift. udstening og fjernelse af skind

    • 🙂

      Det har du da helt ret i.
      Jeg udstener dem nu bare og bruger bare skindet også (blender det til sidst – uden sining) – synes at det smager godt med skindet.

  3. Hej Vivi
    Mon ikke også denne sauce kan laves med mirabeller, som jeg får et ton af lige om lidt?
    Jeg tror jeg prøver, og så kan jeg jo tage en smagsprøve med til dig – for en gangs skyld – til chilifestival

    Hilsen Kristine

    • Hejsa

      Det kan den helt sikkert godt – de er jo ikke nødvendligvis langt fra hinanden i smagen 😉
      – og det vil jeg glæde mig stort til. Jeg elsker at smage andres chilieksperimenter også – skønt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.