Curry spice blend (will be translated upon request) – homemade spice blend

I can not remember where I have the recipe from here and whether it is my own or borrowed and certainly facilitated – men det er en af husets karryblandinger nu og den smager godt og styrken kan justeres med chili efter ønske.

Ingredients:

1 dl hele grønne kardemomme

1 dl korianderfrø

½ cup whole cloves

½ cup cumin

½ cup whole peberkorn, black or whatever you prefer

3 stænger hel kanel, broken into small pieces

2 spsk kommen

2 spsk knust chili

1 spsk allehånde, letknust

Lidt KNUST, whole mace or muskatnød (possibly. come if you can not find another)

2 spsk gurkemeje

1 spsk stødt ingefær

8-10 laurbærblade i småstykker

How to:

The whole spices spread out in a baking pan and letristes / dried in a preheated oven (125 grader) i ca 40 minutter.

Stir them a few times along the way – they should not take color.

This makes them more brittle and easier to crush the curry powder. If you are patient enough, you can also wait to wipe them you need them – and then just tørriste them lightly before use portions.

Cool the spices easily and broken shell of kardemommen and throw it away. This can also be done as the spice is used instead. Crumble the chillies if you spent the entire small. Mix the last powdered spices in the mix.

Opbevares i lufttæt beholder og bruges ofte ;o)

Shock spices in a mortar – or use an electric spice mill – just before each use. They must be powdered, but not necessarily as great as buy curry.

They can benefit toasted lightly by either a dry pan or in ghee / butter / oil when used.

Tips:

If you use electric grinder, you do not need to peel kardemommen if you are busy – but the shell does not contribute with something interesting. I bought ground cardamom shell is not removed – for it is much cheaper and shell fills the part. Cardamom is one of the world's most expensive spices. I prefer to remove the – but that is therefore not strictly to need.

Cinnamon bars are small cassia cinnamon sticks as widely available by now. If you have the opportunity to buy ceylon-cinnamon instead, so, do it (taste even better) og brug en mængde tilsvarende 3 af de små stænger. Ceylon cinnamon is often thinner in the bark and the fine rolls can be in many layers.

021

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

6 thoughts on “Curry spice blend (will be translated upon request) – homemade spice blend

  1. Hej Vivi
    Opskriften lyder rigtig god, den skal prøves.
    Jeg blev nysgerrig på det du skrev om Cassia vs Ceylon-kanel og googlede. Ifølge wiki er det omvendt, nemlig Ceylon der er den bedste, ægte kanel, Cassia er mere harsk og billigere. Jeg kan også læse på fødevarestyrelsens hjemmeside at Cassia-kanel indeholder en langt højere mængde kumarin der er skadeligt for leveren.
    https://www.foedevarestyrelsen.dk/Leksikon/Sider/Kumarin-i-kanel.aspx
    https://da.m.wikipedia.org/wiki/Cassia
    Venlig hilsen
    Camilla

    • Hej Camilla

      Tusind tak for din feedback 🙂

      Jeg ved da ikke hvad jeg tænkte på dengang, for du har da helt ret i at det er omvendt. Det retter jeg fluks.

      Dejligt at du gav dig tid til lige at prikke til mig.

      mvh
      Vivi

  2. Hej Vivi
    Først og fremmest tak for en super god chiliblog.
    Hvor køber man en elektronisk krydderikværn?
    Og har du ikke en opskrift på hjemmelavet chiliflager og chilipulver?
    Hilsen Mathilde.

    • Hej Mathilde

      Mange tak skal du have ;o)

      Linksiden er opdateret med info om krydderikværnen.

      Chiliflager og pulver laver du ved først at tørre chilierne.
      Det kan gøres på flere måder.
      Hvis de er tyndvæggede kan man tørre dem hele med eller uden prikkede huller i (prikkes før tørring med en kødnål). Tykvæggede skal altid deles i to – det kan man selvfølgelig også med de andre. Nogle fjerner kerner og/eller frøvægge – andre lader dem sidde.

      Tynde chilier kan lufttørre tørt og lunt. Man kan med fordel lægge dem på et trådnet.
      Ude i fuld sol går det endnu hurtigere. Idéen er at tørre chilien hurtigt, før den mugner indvendigt.

      Begge tykkelser kan tørres ‘maskinelt’. Det gør man i en dehydrator eller på svageste varme i ovnen.

      Når chilierne er helt tørre kan de gemmes som de er (i lufttæt dåse) og knuses før brug – eller man kan knuse dem med det samme. Det foregå lettest i en morter eller en krydderikværn – og begge steder fortsætter man med at knuse/kværne til chilien har den ønskede granularitet. Man kan altså stoppe når det er flager eller fortsætte til pulver.

      Håber at det gav lidt mening – ellers må du endelig skrive igen.

      mvh
      Vivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.