Ingredients, marzipan:
500 g marzipan
200 gr flormelis, as
1 æggehvide
Ingredients, glaze:
½ tsp vinegar – any apple vinegar
1 æggehvide
ca 150 gr flormelis
How to:
Knead the marzipan and icing sugar. Pisk æggehviden let med en gaffen og ælt den ind i massen lidt ad gangen. The mixture should be soft, but not glued. Being the sticky, can be adjusted with a little more icing sugar.
Mål massen af i klumper af 40 gram og form dem til små tykke pølser, where pressed look of the classic triangular shape.
Put them on two baking sheets (doubled) lined with baking parchment.
Bages ved 230 grader i forvarmet ovn 8 – 10 minutes. Keep a close eye on them and remove them immediately they are golden brown.
Let them cool on the plate – they are very soft when hot.
Mix the ingredients for the glaze and spray them on the cooled cake pieces. You can shape a cone of wax paper and use – or use a small freezer bag. Pour the mixture into the bag and cut a small corner of. Charge icing dry completely.
Store in a cake tin with baking paper.
Note:
You need two baking sheets on top of each other for not getting the cakes too dark at the bottom
You can not make cake with hot air – use conventional oven.
You can of course make them in a different form and in a different weight / size if you like – but since they have such a short time in the oven, it is important that they have the same size – try any of the.
Uhm, jeg elsker pistacie. Den må jeg få prøvet også. Tak
Ser lækkert ud, Vivi. Tror du at man kan lave dem med den hjemmelavede marcipan, du har opskrift på andetsteds på siden? Og forresten godt tip med bagepladerne. Synes altid at mine kransekagestykker bliver for mørke i bunden
Tak for det. De er jo dejligt nemme at lave.
Jeg tror helt sikkert sagtens at man kan bruge den hjemmelavede. Det gør jeg jo på en måde i pistacie modellen her:
http://vivis-chili.dk/opskrifter/hjemmelavet-pistaciekransekage-med-chili-lakrids-nougat.html
– og den er rigtig lækker.
Jeg havde det samme problem med bunden indtil jeg læste tipper her et sted – det var lige det der skulle til for at de blev gode 🙂