Red curry paste (will be translated upon request)

Curry pastes used in all kinds simmer dishes – both the easy fast and those who should be a little longer. They are also delicious in soups – or mixed in once fast fish cakes, beef buns and much more. They come in a lot of mixtures and in some of the classic, there is a strong convergence of ingredients, but the relative amount of different, giving different flavor profiles. Here my version of the red Thai curry.

Ingredients:

2 spsk korianderfrø

1 spsk hel spidskommen

1 tsk sorte peberkorn

10 – 15 store/blandede røde chili – (possibly. cored and) finely chopped

2 tsk rejepasta

2 stilke citrongræs, the white part finely chopped

4 fed hvidløg, finely chopped

5 cm frisk galanga, finely chopped

2 spsk sesamolie

2 spsk frisk koriander, chopped (you can use the cilantro: stem, leaf and root)

1 tsk gurkemeje

1 teaspoon salt

 

How to:

Koriander og spidskommen ristes på en tør pande i 2-3 minutter ved jævn varme. Stir it constantly. It should scents light roasted and must of course be too dark. Let it cool.

Peppercorns and roasted crushes spices in mortar or ground in spice grinder.

Stood ingredient holders together in a mortar. Alternatively, blend the. Stop frequently and scraping the mass down the sides, so that it becomes well mixed.

Kan opbevares 1-2 uger på køl eller fryses i portioner (as. 1 top-spsk er passende pr. portion for two, I think – but a try). Jeg får 7 portioner ud af denne. They packed easily in small wrap packages and place in a freezer bag on which is written what is in.

Red curry paste (will be translated upon request) - hokkaido og blomkålssuppe m.m.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Red curry paste (will be translated upon request)

  1. Pingback: Min nye addiction | Verdens

  2. Hej Vivi,
    Jeg lavede jo så denne her røde karrypasta! Den faldt i rigtig god jord skal jeg hilse at sige.
    Jeg lavede den egentlig med henblik på at bruge den til noget Panang med oksekød, men sådan gik det slet ikke…
    Onsdag er fiskedag, for der kommer fiskebilen. Onsdag var også dagen, hvor jeg lavede karrypasta, for der var min længeventede galangarod kommet med posten (når man bor i 7. kartoffelrække køber man galangarod over nettet).
    Jeg endte med at lave Lange med tigerrejer i HOT red curry. Jeg lavede en hvidløg/ingefærpasta, som løg og Lange fik lov til at blive svitset sammen med, lidt senere kom også rejerne derned. Jeg proppede også nogle korianderfrø, nelliker og anis ned i den sorte gryde. SÅ kom jeg karrypastaen i og en burk med kokosmælk.
    Det blev slet ikke tosset, faktisk blev det helt godt!

    Eneste “problem” are, at jeg nu er løbet tør for korianderfrø af egen avl 🙁

    Tak for opskriften Vivi 😀

    • Uhmm – hvor lyder det lækkert Ann – elsker fisk med kokosmælk, grønt og karrypastaerne 😀

      Fedt at du har en fiskebil som kommer i nærheden når der nu er lidt langt mellem fiskehandlerne.

      Jeg lægger min Panaeng pasta på også på et tidspunkt – det var faktisk den første karrypasta som jeg faldt for engang – mums.

      Tak for feedback’en – skønt med andre fans yummy chiliting 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.