Beef Jerky (will be translated upon request) – dried meat

All fresh meat can be used for Beef Jerky. Most often used, however, beef and like a good cut. The main thing is that the meat is trimmed well the fat and tendons, especially if it has to last long – it should not!, cutting can easily be mottled.

A super delicious snack – which is interesting because. seasoning.

More marinade recipes come to continuously – and some versions smoked. Use like smoked chili in mixtures.

Ingredients:

as. 400 – 600 gr kød skåret i tynde, narrow slices across the meat fibers. Cut any. skiver som derefter deles 2-3 gange på den rigtige led (again to the edge of the fibers).

1 af marinaderne nedenfor – or invent your own

How to:

Mix the marinade and place kødstrimlerne in. Let them marinate overnight in the refrigerator.

Take the meat out of the arinaden and let it drip on paper towel or a clean tea towel.

Dry the meat on low heat until it is completely dry, but still pliable.

The drying may be carried out in a dehydrator, in the oven or on the grill by indirect heat. Prøv at holde temperaturen på 50-60 grader. The grill can køden while smoked if desired. Of course you can also use a dedicated smoker – as a part or the entire process.

I will just meat once or more on the way.

Store in airtight container – refrigerated if possible – but Beef Jerky is also suitable for items. to take on a multi-day trip without a refrigerator. Will keep for months if it has dried enough and made of meat without too much fat.

Nydes som snacks eller lille mellemmåltid.

Beef Jerky (will be translated upon request) - der skal mikses lidt forskellige marinader


Marinade nummer 1

1 dl Veri Teriaki

1½ tsk røget chilisalt

2 tsk Pul Biber (Childe chiliflager)

1 tsk sellerifrø

½ tsk Liquid Smoke Hickory

Marinade nummer 2

2 spsk Mushroom Flavoured Soya Sauce

2 spsk Worcestershire sauce

1½ tsk røgsalt

1 tsp chili powder

½ tsk Mesquite Liquid Smoke

Marinade nummer 3

1 dl Reggae Reggae sauce

2 tsk røget chilisalt

1 spsk muscovado sukker

Marinade nummer 4

3 spsk Tamari

3 spsk chiliketchup

1 spsk sød og stærk chilisauce

2 tsk røgsalt

Marinade nummer 5

3 spsk Worcestershire sauce

3 spsk sød mørk soya

2 tsk røget papkrika

2 tsk løgpulver

2 tsk røgsalt

Marinade nummer 6

4 spsk Mushroom Flavoured Soya

2 spsk æblecidereddike

3 tsk muscovado sukker

2 tsk hvidløgspulver

1 tsk røgsalt

Print Friendly, PDF & Email

24 thoughts on “Beef Jerky (will be translated upon request) – dried meat

  1. Hej Vivi
    Jeg er nu den heldige ejerinde af en dehydrator og er så småt begyndt at udforske det tørre køkken, ideen skulle være at producere noget turmad og noget der ikke fylder for meget når vi skal på sejltur (uden køleskab) til sommer.
    Indtil nu er det bedste forsøg med chili, sugar, salt (vi er henne i nærheden af det der fantastiske pulver der gør vandmelonerne ekstra lækre) og så en god sjat whiskey af den slags man nænner at komme i maden. Jeg pudrer kødstykkerne ganske eftertrykkeligt og kommer dem i en plastikpose, whiskey ved, knude på og på køl natten over inden de får 8-10 timer i dehydratoren ved 45 grader
    Hold da op, englene synger, det er fantastisk!
    Juleknus fra Nanna 🙂

    • Halløj skønne Nanna

      Den bliver du super glad for tror jeg – det er skønt ‘legetøj’ 🙂

      Cool at høre at det første jerky-eksperiment allerede blev en succes – mon ikke du også vil holde af frugtringene med chilisirup så 😉

      Hav en skøn jul – jeg glæder mig til vi ses igen 🙂

  2. Hej igen.
    Ups glemte lige noget.
    Kyllingebrysterne blev selvfølgelig også skåret ud i meget tynde skiver inden turen i ovnen.
    Tommy

    • Hejsa
      Fantastisk at du kan træne katten, det er altså sjovt – men en super idé så man har noget kontakt med den 🙂
      Det kunne godt være at man skulle kikke på det til vores hund på et tidspunkt, hun er meget madglad, så det skal nok kunne gå hurtigt i starten når der bruges guffer. Vi forsøger også at aktivere hende med andre ting – men noget nyt er jo altid velkomment.
      Øv med køddet som blev loddent – det lyder ikke rart. Jeg håber at det går bedre med kyllingen. Jeg har set p nogle amerikanske sider at nogle har held med at gemme det i stuetemperatur – men jeg bruger selv køleskab og lufttæt beholder. Mit gæt er at det måske skulle have været endnu mere tørt – men jeg er ikke sikker. Der kan jo også have været bakterier på overfladen – de er allevegne selv om vi gør os umage og nogle gange så driller de bare.
      Det lyder super med krydringen af din egen kylling – krydderier som jeg også holder meget af.
      Vores hund er meget begejstret for æbler – så jeg tror at mit eget næste projekt skal være tørrede æbleringe med chilisirup til os og nogle naturel til hende.

  3. Hej Vivi.
    Øv øv,mit beef jerky er blevet lidt loddent og jeg har smidt det ud.Det er bare smadder ærgerligt for jeg mente ellers at alle forholdsregler var taget.Det var noget ret magert oksekød jeg brugte,kan ikke lige huske hvilken udskæring.Det blev skåret meget tyndt ud og fik så lidt over 4 timer i varmluftovn ved 50 grader,jeg satte en blyant i klemme i ovndøren.Stykkerne virkede meget tørre så jeg lod dem køle helt af inden de røg i et henkogningsglas som var helt rent,endda sprittet af.Jeg fik godt nok ikke glasset på køl,kan det være fejlen ?.
    Jeg gemte glasset væk i et køkkenskab hvor jeg også har katten tørfoder.
    Nu er jeg i gang igen og denne gang med øko kylling.Parterede en kylling hvor jeg har brugt brysterne til beef jerky.Lår og vinger lagt på køl til i morgen og skroget røg i fryseren til suppe en dag det kommer over mig.
    Det ene bryst til mig og det andet til katten.Mit har ligget i lage natten over med ingefær,soja,hvidløg chili lidt tahin og fish sauce (nam pla).
    Kattens stykke er naturligvis helt naturel.
    Jeg satte over i morges kl 920 og kattens stykker tog jeg ud for ca 30 min siden,det virker meget tørt og hun er heldigvis vild med det.Mit eget som jo har ligget i lage får lidt tid endnu,men jeg har smagt det for en halv time siden,det er faktisk rigtigt godt og dejligt spicy og jeg har da ikke fået ondt i maven endnu.Håber det holder bedre denne gang og så ryger det selvfølgelig på køl.
    Hilsen Tommy

  4. Hej Vivi.
    Det går fantastisk med klikkertræningen,hun har nu lært at sætte sig når jeg beder om det og det er altså ret sjovt.Hun følger også denne her targetstick,det er bare en pind med teleskop og en dup i spidsen.Hun har lært at følge efter den og røre duppen,så får hun en godbid som jo er dit beefjerky jeg lavede,det er hun blevet helt vild med.Jeg kan nu få hende til at følge min targetstick næsten overalt,det vil sige at jeg kan få hende til at hoppe op på en stol,hendes klatretræ etc.Det lyder godt at i giver jeres hund så meget motion,især når hun nu er en stor en af slagsen.Jeg prøver at aktivere min kat så meget jeg kan,men hun er en bestemt dame og gør ikke noget hun ikke gider.Her er klikkertræningen rigtig god og jeg gør meget ud af at få hende til at springe op på diverse emner.Jeg er nu også blevet helt færdig med volieren og det er blevet rigtigt godt.Det så sjovt ud da vores kat skulle derud første gang,hun var noget skeptisk.Det hele er nu blevet inspiceret,dog med lidt mjaven og nogle forsøg på at komme videre ud,heldigvis uden held.Det ser nu ud til at hendes nye gårdhave er accepteret og at hun trods alt nyder at være derude.Nå men det her er jo ikke et katteforum så jeg slutter her.Jeg vil dog lige tilføje at hvis du får lys og tid til at lege klikkertræning med jeres hund så gør det endelig.Selvom det ikke er en unghund mere vil du/i få masser ud af det.Super at jeg må spørge dig om noget chili relateret,men lige pt drejer det sig meget om katten.Jeg vender tilbage.
    God weekend.
    Venligst Tommy

  5. Hej Vivi.
    Det ser spændende ud må jeg sige,det er også nogle rigtigt gode billeder du har taget.Jeg har aldrig prøvet at lave beef jerky og jeg har ellers lavet så mange sjove ting,så det her skal jeg da bare prøve.
    I første omgang skal jeg faktisk lave det som snacks til min kat,så det skal være uden salt og krydderier.Ved du hvad holdbarheden mon så er ?.
    Venligst Tommy

    • Hejsa

      Tak skal du have 🙂
      Det er en rigtig lækkerbisken – for både mennesker og dyr.

      Jeg kender ikke den præcise holdbarhed, men jeg ved at når vi tørrer leverbidder til vores hund og opbevarer dem på køl i helt lufttæt beholder – så kan de sagtens stå i flere måneder. Men jeg kan forestille mig at det afhænger af hvor meget man får tørret dem. Vi tørrer dem så de knaser udenpå.

      • Hej Vivi-
        Tak for dit svar.Jeg tror de er ved at være færdige,de virker i hvert fald ret tørre.jeg satte dem ind kl 1048 ved 60 grader varmluft med en blyant sat i klemme i ovndøren.Jeg prøvede at give min kat et par bidder for en times tid siden,det var hun helt vild med.
        Endelig tror jeg at have fundet en sund og billig snack til klikker træning.
        Tusind tak Vivi

        • Er det katten som du klikkertræner med? – det er jeg meget imponeret over – det har jeg ikke hørt om før 😀
          Det er nemlig dejligt at kunne give dem noget som ikke indeholder en masse kemi. Jeg kender ikke så mange katte, men stort set alle de hunde som jeg har mødt kan jo næsten stå på hovedet for at få sådan et lille stykke tørret kød.

          • Ja det er vores kat vi klikker træner med.Hmm ja jo det er nu ikke så imponerende,ikke endnu i hvert fald,he he.
            Hun er en ca 4 år gammel rigtig sød hunkat som faktisk også er ret nem at have med at gøre,så det med træningen er egentlig mest for sjov.Vi fik hende fra et ungt par som skulle skilles og hun er heldigvis faldet rigtigt godt til hos os.Hun har været vant til at rende udenfor når det passede hende,men det må hun desværre vente med til vi flytter ud i kolonihaven.Nu om vinteren bor vi i rækkehus og her er regler om ingen løse hunde og katte,det er nu nok meget godt.Jeg er dog ved at lave et katte voliere i vores lille have,men så vil hun kun kunne komme ud når vi er hjemme,det er kun i kolonihaven jeg installerer kattelem.
            Det med klikker træning er jo meget nemmere med en hund,de bliver bare ved og ved.Med kat er det en helt anden sag og det kræver stor tålmodighed,men jeg giver ikke op så let og det skal nok give pote på et tidspunkt,he he.
            Jeg har forresten kigget lidt mere på din side og er meget imponeret,der er mange ting jeg skal have prøvet af.Specielt interesseret er jeg i dine forskellige opskrifter med chili,vi har nemlig selv flere sorter i kolonihaven og så hedder vores kat faktisk chili.
            Jeg synes det kunne være spændende at starte chiliplanter op fra grunden og du har jo også skrevet en hel del om emnet..Min kone og jeg har hvert år hentet ungplanter hos toftegård og det er gået forrygende,men det andet kunne nu være sjovt.
            Hej fra Tommy

          • Det er sgi da et sjovt projekt med katten. Synes at det vil være ret cool hvis det lykkedes 🙂
            Skønt at I har haft mulighed for at give den et nyt hjem – det er dejligt når dyr kan få en ny chance. Vores hund er også kommet hertil som 3 årig efter at have været opvokset med have skulle hun på et tidspunkt bo i lille lejlighed med 2 voksne og en anden hund og ejeren synes at det var bedst at hun kom videre (hun er en stor hund) – det er vi selvfølgelig lykkelige for og har nu haft glæde af hende i mere end 7 år. Hun bliver ikke trænet til andet end det basale – men får ca 1½ time med vennerne i hundeskoven hver dag, så hun bliver godt aktiveret.
            Dejligt hvis I kan bruge nogle af opskrifterne 🙂 – spørg endelig løs hvis noget er uklart.
            – og I skal da bare i gang med at så, det er hyggeligt at have chilierne helt fra frø. Det er et godt tidspunkt at komme i gang nu her omkring sidst i januar – især chinenserne, som jo har lang vækstperiode, kan det være en godt idé at starte op nu.

  6. Hejsa 🙂

    Tak for en opskrift på noget, der ellers er nærmest uopdriveligt i Danmark. Har du et godt forslag til en marinade hvor man kan bruge det man lige har ved hånden/i køkkenet? Alle de der saucer du nævner har jeg aldrig hørt om, og priserne tør jeg slet ikke tænke på.

    • Hej Jakob

      Det var så lidt da – det var netop min mening at vise hvor nemt det er 🙂

      Fra det ‘normale’ husholdningskøkken vil jeg foreslå at man tænker over at røre noget sammen fra følgende kategorier: sødt (honey, sukker osv.), salt (i.e.. soy), umami (det kan være lidt tomatpasta eller -kechup) og krydderier (i.e.. lidt paprika – måske røget paprika hvis man har det stående – og et nip chili). Så kan man smage sig frem til en lækker marinade som ikke kræver specialbutikker. Marinaden skal være kraftig, forstået på den måde at den skal smage godt af salt, sødt og krydret – så bliver det bedst.

      Go’ fornøjelse 🙂

      • Hej igen 🙂

        Så fik jeg prøvet det af, og nej hvor blev det godt. 🙂

        Jeg tænkte jeg ville prøve med noget lidt billigere, så jeg tog kyllingebryst. Ingen fedt, relativt billigt og ikke det store tab hvis det mislykkedes.
        Marinaden blev en lille tomatpuré, brun farin og Soya i lige store mængder, og en enkelt teske knust chili for lige at give det lidt kant. Det smager faktisk hæderligt og er et meget godt alternativ hvis man ikke lige har noget godt kød til det ved hånden 🙂

        Håber i andre entusiaster får glæde af mit lille eksperiment ud i tørret kød 🙂

        Hilsen
        Jakob

  7. Se rigtig godt ud.
    Det er noget jeg må prøve.

    Når du har lavet det i ovn, ligger de så på en rist eller direkte på pagepapir/bageplade?

    Jeg tænker, om der vil være for meget vædske på bagepladen til at de tørrer, eller er det ligemeget !?

    • Tak 🙂

      Det er både nemt og lækkert, so, do it.

      I ovn lægger jeg det på bagepapir og vender det et par gange med ca 30 minutter imellem, så tørrer væsken ret hurtigt ud – det er ikke noget problem.

      Det vigtigste er det med at skære kødet på tværs af fibrene så det ikke bliver for sejt at bide over – resten er der ikke så meget som kan drille ved.

  8. Tak for en fed guide med de mange marinader – du skriver at “Oftest bruges dog oksekød og gerne en god udskæring.”.

    Hvad er en god udskæring – filet? Culotte? ….med andre ord, hvilke udskæringer skal jeg kigge efter nede i det lokale supermarked for at være sikker på at ramme noget rigtigt?

    Mvh
    Christian

    • Hej Christian

      Skønt at du kan bruge den 🙂

      Selv går jeg til min (øko)slagter og henter eks. noget filet, inderlår, mørbrad eller tyksteg. Culotte og cuvette er også fine. Det vigtigste er man får det skåret tyndt og på tværs af fibrene, ellers kan selv de møreste udskæringer blive seje når de tørres. Hvis man overholder de to ting kan man også bruge de lidt sejere udskæringer, men jeg synes nu at dem som jeg nævner her er sjovest.

      Go’ fornøjelse med projektet. Skriv gerne hvordan det gik.

    • Hej Jeppe

      Jeg har læst mig frem til at det kan holde mindst 2-3 måneder hvis det er tørret godt og der er brugt salt (som jo også konserverer).
      Vi har haft noget liggende i køleskabet som vi spiste af i ca 4 måneder uden problemer. Det blev opbevaret lufttæt – og der var brugt bl.a. soya i tilberedningen.
      Det som man køber kan typisk holde noget længere, da det er forseglet.

      mvh
      Vivi

    • Med den tykkelse som jeg får skåret dem i, så kan jeg begynde at tage de første (tyndeste) ud efter ca 4 – 5 timer. Det er ca det samme i dehydratoren som jeg bruger nu. Derefter kigger jeg til dem med 1 times intervaller (veder dem måske et par gange undervejs) og tager dem ud efterhånden som de bliver færdige.

      mvh
      Vivi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.