Ingredients:
Good dark chocolate shells
250 gr mandler
3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner
2 spsk honning eller mere
3 – 4 spsk Ingefærlikør
½ tbsp finely grated fresh ginger
1 tsk stødt ingefær
1 tsk chilipulver eller hakket frisk chili
How to:
Prepare shells – see . little about chocolate.
Mandlerne hakkes – med skal – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. I think that this marzipan must be more coarse than the regular store bought marzipan.
Honey is added and it is run some laps again.
Add the chilli, fresh ginger, stødt ingefær og ingefærlikør og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. The mixture should be slightly sticky, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.
Pressure mass in chocolate shells. Close off with melted chocolate, decoration CE. with whatever you find on and serve.
Kom egentlig forbi for at få opskriften på risalamande-kagen som min mand er er blevet udsat for, og taler “varmt” om 🙂
Men den her opskrift ser nu også lækker, spændende og anderledes ud end det andet konfekt jeg udsætter mine omgivelser for.
Velkommen til Karina 🙂
Det er jo dejligt at høre at forsøgskaninerne rundt omkring kan lide ‘forsøgene’. Jeg håber at du finder noget som du kan bruge.
Risalamande i kage lyder også godt – mon jeg kan få familien med på den juleaften?
Hehe – det er ikke godt at vide. Lige den aften vil jeg nok selv foretrække den på den ‘rigtige’ way – men i juledagene – og i december i det hele taget – vil jeg gerne have kagen her 🙂
Uhm, endnu en lækker opskrift 🙂
Hilsen
Annette
Tak skal du ha’ 🙂
Jeg må simpelthen prøve den Ris a la mande kage med ingefær og chili, Vivi! Yum!
🙂
Den er altså også for lækker – jeg har nu serveret den for 5 mennesker som er helt pjattede med den – det var årets juleopfindelse 🙂
Hej Vivi,
Chilimarcipan lyder rigtigt lækkert og nogenlunde nemt, det kunne måske blive mit første konfektureeksperiment. Mon ikke den kan blive god også med en anden likørting?
Mch Hans
And, marcipanen er dejlig nem ikke – og du kan bruge lige hvad du vil af vædske – bare vand er også fint 🙂