Here is one of the greats husfavoritter – them we have made a lot of.
Ingredients:
250 g sugar
½ liter milk cream whip
125 gr glukose
2 tsk flagesalt – i.e.. Maldon
chili to taste – very finely chopped
2 spsk lakridspulver
A rectangular shape – that 18×18 cm, lined with baking paper that is coated with a thin layer of oil
Licorice powder to roll them in
How to:
Glucose, sugar and cream boil over a moderate heat in a not too small saucepan.
There must be stirred frequently and more often the longer it has been cooked and not to burn on. Towards the end stir constantly. It is easiest with a wooden spatula.
Cook and stir until the caramel is nice golden brown and begin to drop the bottom of the pan – it changes like the texture slightly. Det tager mellem 20 og 40 minutter alt efter hvor meget fut du har på gryden.
When the consistency is right to be there, then add salt and stir on to you think that it is nearing completion.
Tag gryden af varmen og rør hurtigt lakridspulver og de hakkede chilier i og hæld det fluks i formen.
Cover with greaseproof paper smeared thinly with oil.
Layer caramel stand and rest at room temperature until the next day – eller ihvertilfælde ca 4 timer hvis ikke du kan vente længere.
Take caramel block out on a cutting board, dry most of the oil with a paper towel and cut it into squares rolled in liquorice powder.
Tips:
You can get glucose in ex. E-deli and Special Merchant (ing links) if not your local shopping place has it. Now use a real licorice powder. You can buy from TI spices or Matas.
This recipe can pull some of the really hot chillies.
It can be difficult to hit just the right consistency of toffees each time – practice makes perfect – og de smager lige godt af den grund.
If they become too soft, they do not cooked long enough, if they become too hard, the cooked for too long.
Being toffees not tough enough, there is a high probability that they will flow out when you cut them and let them stand a little. If you find that the mass has become too soft when it has been, you can put it in the fridge in the mold for a few hours, melt some chocolate (dark, cream or white), take the cold caramel lot out and cut into small chunks which immediately turned into the melted chocolate and put out to dry. Not bad either.
1 meget stor Habanero eller 2 mindre synes jeg giver den rigtige smag
Sidst vi forsøgte os med disse karameller blev de lige lovlig bløde, men de forsvandt på mystisk vis alligevel… 🙂
Nu skal vi igang igen i pinsen, men jeg kom til at tænke på…
Pakker du nogensinde karamellerne ind stykvis – og i så fald i hvad?
Tror måske de holder lidt længere hvis de bliver pakket ind…..
Karina
Hehe – yes, de er ret hårde til det der fordampning 🙂
No, jeg pakker dem ikke ind. De kommer bare i en lufttæt beholder med godt med lakridspulver i, så de ikke klistrer. Hvis de er bløde bliver de opbevaret på køl – men det hjælper ikke mod ‘musene’ som spiser dem.
Men man kan købe karamelpapir rundt omkring – mener at bl.a. Specialkøbmanden har det – måske også nogle andre steder til lidt færre penge.
Hej Vivi.
Allerførst tusind tak for en kanon lørdag med chilifestival. Det var første gang jeg deltog, men jeg vil helt sikkert være at finde på de kommende festivaller.
Dernæst tusind tak for smagsprøver på nogle af dine skønne produkter. Jeg/vi var specielt vilde med dine chilikarameller m. licorice powder, men den røde chilimarmelade er også blevet vilde med.
Nu er der købt ind til at lave karameller og imorgen vil vi så forsøge os.
Jeg håber at vi ses til næste festival og glæder os til at afprøve nogle af dine andre opskrifter.
Det er i øvrigt en super god hjemmeside.
God weekend og på genhør/gensyn.
Hilsen Janet Kristensen
Hej Janet
Tusind tak for alle de pæne ord. 😀
Jeg er smadderglad for at kunne være med til at sprede glæden ved at bruge chili til lidt af hvert og det var en stor fornøjelse at så mange smagte på sagerne og kunne lide dem.
Især de søde sager synes jeg jo er lidt overset med chili og det er rigtig synd.
Dejligt at I kaster jer ud i karamellerne – de er også et stort hit herhjemme – både når de bliver for bløde, for hårde og lige tilpas.
Rigtig god weekend og jeg håber at vi ses igen.