Pistachio and chili (will be translated upon request) – filled chocolates

It was just before the filling was not going anywhere, since I do not seem to pistachio and chili sounded like a special lucky combination. Jeg prøvede heldigvis alligevel – that is, as we know no sacred cows in my kitchen – things need to be tested.

The so-called pistachio paste, I really really like – in very small amounts – it just needs to be matched by some. It ended up being right pistachios and chili – little syrup to bind it all together with and thick dark chocolate. Now it just right.

Ingredients:

Nice, dark chocolate molds

‘pistaciemasse’ – i.e.. dessertmasse med pistaciesmag

100 gr usaltede pistacienødder

1 – 2 tsk chili eller lidt finthakket frisk

150 – 200 gr lys agavesirup

 

How to:

Prepare chocolate shells, see . little about chocolate.

Finely chop the pistachios – lettest i foodprocessor – and mix with 'pistacie'massen and chili.

Stir it up with agave syrup until it has the consistency of dessert mass had from the start.

Filling the molds by means of a small freezing bag is used as a piping bag. Smooth after in each with a finger dipped in cold water.

Ask the shape of the keel ½ hour and closes with melted chocolate.

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

17 thoughts on “Pistachio and chili (will be translated upon request) – filled chocolates

  1. Hej Vivi,

    De må også være rigtigt lækre og så er de da lige til at gå til. Tror jeg forsøger mig med dem før marcipanen. Må ud at handle lidt i morgen.

    Mch Hans

    • Må sige at ikonet, ud for mit navn, er et perfekt billede på hvordan jeg så ud igår efter mødet med Reginas tænder 🙂

      Skulle I ønske at tjekke hendes tandstilling, kommer jeg gerne og viser mit lår frem 🙂

      • Har du drillet min hund??? Så kan jeg da også lave et tandsæt i dit lår, haha.

        Vi har lært hende at når man driller hende og stikker kiksene i lommen igen – så skal hun bare selv ta’ 🙂

        • Hihi,
          Nej hun kom op og skændes med min søsters hund om en godbid. Jeg var så uheldig at stå i vejen da de satte gang i gebidset 🙂
          Nu har jeg et stort, fint og dybt aftryk af Regina’s bisser lige over knæet – Avs!
          Jeg tror at det eneste der kan hjælpe på smerten er dine fyldte konfekter 😉

          • Haha – godt forsøgt – men ingen snolder til dig på den bekostning. Det er Regina du har et mellemværende med – så du må smage lidt af hendes tørrede leverstykker 🙂

  2. Godmorgen igen!
    Pistacie Vivi…Nu hiver du de tunge skyts frem synes jeg. Pistacie er nok noget af det bedste der findes! De ser meget lækre ud!
    God dag til dig og æsel!
    Ann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.