Jeg har lavet denne husets shawarma blend ud fra tre betragtninger. 1: Der er generelt for lidt krydderi i de andre som jeg har prøvet. 2: Den skal kunne holde sig længe. 3: Jeg ville også have en som ikke flyder i olie. Hvis du skal bruge den mere flydende, you may. komme mere olie eller vand i ved enten tilberedningen eller serveringen, for at ramme det du bedst kan lide.
Ingredients:
Chili to taste
½ l. oil
Ca 500 gr soltørrede tomater
Ca 400 gr koncentreret tomatpuré
Ca 400 gr tomatpassata
2 dl æblecidereddike
60 gr salt
125 gr sukker
35 gr stødt kanel
125 gr hvidløgsgranulat
60 gr stødt spidskommen
35 gr løgpulver
Ca 8 dl vand
Evt Atamon
How to:
Skold og Atamonskyl en håndfuld glas og deres låg.
Blend de soltørrede tomater i foodprocessor med lidt af olien eller eddiken (sådan at den kan tygge sig igennem det). Blend det til en mellemfin/grov masse – ikke helt flydende. Hæld massen i din gryde.
Blend nogle chilier i foodprocessoren, fyld dem i gryden, men lad foodprocessoren stå på bordet, til du ved om du skal have flere i.
Hæld alt (except Sodium benzoat) i gryden og bring det stille og roligt til at simre – lettest under låg, men med jævnlig omrøring. For instance. lidt ekstra vand i, hvis du vil have konsistensen tyndere. Massen skal være tykkere end en chilisauce, men man skal også være lind nok til at man lige kan røre i den.
Simrer 10 minutter. Smag til og kom evt mere chili i. Hvis du har brugt mere chili, så lad det simre 2-3 minutter igen. Gentag processen med tilsmagning og simring 2-3 minutter, indtil du er tilfreds med smagen.
Hvis du vil bruge Atamon, så tag gryden af varmen og tilsæt det efter anvisningen på flasken.