Ingredienser:
8 – 10 store spidse peberfrugter – eller en portion store søde chili, sådan at når de er halverede fylder de en stor bradepande
ca 800 – 1000 gr økologisk hakket okse, ged, eller lam
2 store løg, hakkede
4 æg
ca ½ hvidløg, hakket
friskhakket chili, tørret chili eller hot chilisauce efter smag
1½ topspsk stødt koriander
et godt stort bundt frisk koriander, hakket
salt og peber
Sådan gør du:
Rens og to-del peberfrugt/sød chili. Udkern dem, men lad stilken sidde, så der ikke skæres hul.
Bland resten af ingredienserne og fyld dem i de halverede frugter. Gem evt. lidt frisk koriander til pynt.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader ca. 25 minutter – kortere tid hvis det er i mindre frugter.
Serveres til eks. en stor portion grøn salat og drys gerne lidt frisk koriander på ved servering.
Variér selv fyldet ;o)
– Tilsæt eks. fetaost
– Læg gedeost ovenpå de sidste 5 minutter af bagetiden – drys evt. med sortløgsfrø
– Riv skallen af en øko-lime i
– Tilsæt revet ingefær
– Put små ærter i – eller friske søde majskerner eller revet rodfrugt
– Tilsæt spidskommen og persille i stedet for koriander
Hvis de laves med chili i stedet for peberfrugt kan de jo snildt bruges som snacks. Lækkert med medium hotte chili’skaller’ så ville jeg mene.
Har ikke bacon i huset til turds, så jeg snupper disse med Jalapenos 🙂 Skal nok vende tilbage med en rapport!
Jeg håber at du kan lide dem Anja 🙂
Det er jo også rart med lidt afveksling.