Opskriftsindex – tekst

Fooled Pårk - burger klar til servering

Nogle af opskrifterne er mine egne, nogle har jeg lånt og tilrettet andre igen er rene lån. Jeg  har skrevet hvor de er taget fra hvis jeg ved det.

Når der står chili i en opskrift, så brug den du kan lide, i den form du synes om – og brug så meget du kan lide. Jeg kommer måske med nogle forslag – men måske synes du noget andet. Nogle gange bruger jeg hele chilier – det kan være at du vil have dem uden frøstol, lameller og frø – eller som pulver.

Nogle gange bruger jeg én smagsprofil – du foretrækker måske en anden.

Enkelte steder bruger jeg chilimos – lavet ved at køre chilien, med eller uden ribber og kerner – i en foodprocessor. Sådan en lille fyr som hører med til de fleste stavblendere er fin til det. Ellers kan chilien hakkes meget fint med en kniv, indtil den bliver til næsten mos.

Chilisaft som jeg bruger især i desserter, laver jeg ved først at lave noget mos – og så presse saften ud gennem et rent, fintmasket klæde eller gennem en meget finmasket lille si.  Du kan bruge et stykke af et rent viskestykke hvis ikke du har andet. Saftige chili er selvfølgelig nemmest – men alternativt kan du blande lidt vand eller olie i blenderen sammen med chilierne (ja, vand virker – selv om capsaicinoiderne er fedtopløselige).

Kategorier:

Chilisauce, Chokolader – fyldteDessertDiverse madDyp og lignendeDrikke, Fisk og skaldyrGedGrisGrøntsagerKageKoKrydderiblandinger, Krydderpasta, Lam, SeitanSlik, Små nemme idéerSnacksSylt


Chilisauce


Barbecuesauce med mørk skovhonning

Blommesauce med chili

Chilisauce – en god basisopskrift. Min Firebreather er en hot version af denne.

Citruschilisauce – sådan her burde citronchili have smagt

Drageblod – chilisauce med solbær

Red Hot chilisauce – Pure Pain

Sød chilisauce – thai style

Smoking Hot Barbecue Sauce

Tropicana – gul frugtig chilisauce

White Fire – hvid chilisauce


Chokolader, fyldte


Chokoladetrøffel med chili og honning

Fordrukken kokos med et nip chili

Hjemmelavet marcipan med Absinth og et nip chili

Hjemmelavet marcipan med appelsin og chili

Hjemmelavet marcipan med ingefær og chili

Hjemmelavet marcipan med kaffe, solbær og chili

Hjemmelavet marcipan med limoncello, citronskal og chili

Kaffemarcipan med peanutbutter og chili

Karamel med chili

Kirsebær, vanillavodka og chili – med de lækre Amarenakirsebær

Nougat med chili og kanel

Nougat med chili og stjerneanis

Pebermynter

Pistacie og chili

Whiskyfordrukne morbær i nougat


Dessert


Chokolademousse/kagefyld/topping med chili – multianvendelig

Chokolademousse med chili, grappaflødeskum og chilisirupskogte pærestykker

Chokoladesauce med chili – supernem og kan bruges til alt

Frugt- og bærsirupper med chili

Karamelkogte pærer med chili, karamelsauce og flødeskum

Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili – dessertsauce

Krokant med mandler og chili (eller andre nødder/kerner)

Muscovado karamelsauce med chili og salt (og evt. lakrids) – verdens bedste til is, men også lækker til meget andet

Ris a la mande kage med ingefær og chili – chili og ingefær giver en diskret varm krydring i denne kage

Ris a la mande kage med ingefær og chili – vegansk version


Diverse mad


Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan

Andepizza med chili

Chiliolie

Chilisirup

Chokolade/nødde smørepålæg med chili

Hotte kikærte-deller

Ristede valnødder i brombær/honningsirup med chili

Sprøde og spicy vafler

Svupsakker med chili – æbleskiver med chilisirupskogte æblestykker (og en sjat brændevin)


Dyp og lignende


Chilieddike

Chilikrydderketchup

Harissa

Let mayo uden æg

Hummus med citron, koriander og chili

Mayonnaise

Mangochutney med chili

Oliventapenade

Pæremostarda med chili

Rødbedehummus med chili

Tomatillo salsa med limesaft og chili – konserveret

Tomattapenade med ansjoser

Tomattapenade med chili og/eller krydderurter


Drikke


Galliano Chili Hot Shots

Gløggmix med chili

Mimosa med chili


Fisk og skaldyr


Foreller med fyld

Gammeldags modnede marinerede hvide julesild med appelsin og chili

Gammeldags modnede marinerede røde sild med chili


Ged


Gedehals, ølbraiseret

Langtidsstegt gedekølle med enebær og chili


Gris


Atomic Buffalo Turds

Flæskesteg med appelsin, chili og lakrids

Hel langtidsstegt svinebov med svær og skaft (Pulled Pork)

Leverpostej med chili

Porchetta med chili og andet fyld – her haggis eller fars, æbler og krydderurter

Rullesteg med dadler, svampe, valnødder og chili

Rødvinsbraiserede svinekæber med appelsin og chili

Stegeben med rødvin og chili

Svinekæber i chilisauce


Grøntsager


Bagte peberfrugtstrimler og søde chilier i olie

Coleslaw

Grillede eller ovnbagter chili med veggiefyld – masser af idéer til fyldte Jalapeños (eller andre chilier)

Kikærtedeller med chili – også velegnet som Jalapeñofyld. Kan laves med ‘alle’ grøntsager.

Rødbeder med chili, flødestuvede

Semidried tomatoes

Vegedeller med chili, søde kartofler, selleri og kartofler


Kage


Banankage med chili og tyk karameltopping

Brownies med chili

Chokolade-konfektkage med chili

Hjemmelavet pistaciekransekage med chili-lakrids-nougat

Honningsnitter med chili

Kransekagestykker – traditionelle

Mandel-mazarinkage med chili og frugt eller bær

Peanutcookies med chili

Rabarber-appelsin-chili-cheesecake

Ribs- eller solbærtærte uden ovn (en anden slags cheesecake)

Whities med (hvid) chili og citron


Ko


Armadillo Eggs

Beef Jerky – tørret kød

Chili con carne

Sød chili/peber med koriander-, chili- og kødfyld


Krydderiblandinger


Barbecue krydderi

Chilisalt – evt. røget

Karry

Za’atar med chili


Krydderpasta


Grøn karrypasta

Gul karrypasta

Massaman karrypasta

Panaeng karrypasta

Rød karrypasta


Lam


Lammedeller med mynte og chili


Seitan


Fooled Pårk


Slik


Basiskarameller

Chokoladefudge med chili – den ultimative chili chokolade konfekt

Citronkarameller med chili

Flødeboller med chili og lakrids

Fransk nougat med chili

Hvid chokolade med chili og lakrids

Julefudge med chili

Julekarameller

Julemarshmallows med chili

Lakridskarameller med chili

Marcipan

Marshmallows med chili (og evt. lakrids)

Overtrukne marcipankugler med chili og to slags kardemomme

Overtrukne marcipankugler med ginfordrukne tranebær og chili

Overtrukne marcipankugler med valnødder, lakrids og chili 

Peanutbutter- og chokoladefudge med chili


Små nemme idéer


XX


Snacks


Chilidevils on Horseback

Fyldte ovngrillede chili

Tørrede pæreringe med chilisirup og rosmarin

Tørrede æbleringe med chilisirup og citrontimian


Sylt


Abrikosmarmelade med chili, Amaretto og ristede mandler

Appelsinmarmelade med chili

Balsamicosyltede perleløg med chili

Bergamottemarmelade med chili og Cointreau

Bitter Lemon marmelade – se Citronmarmelade med chili

Blommechutney med appelsin og chili

Chilisyltede agurker

Chiliquorice grapefruit – bittersød marmelade på grapefrugt smagt til med chili, anisfrø og Pernod

Citronmarmelade med chili

Citrusmarmelade med chili og gin

Eddikesyltede chili – bruges til alle slags chili – også Jalapeños

Figensylt med chili og kanel

Filurlig chili marmelade med appelsin og hindbær

Gul chilimarmelade

Rød chilimarmelade

Rødkål syltet med appelsin, tranebær og chili

Solbærgelé med chili – kan bruges til mange andre bær også

Syltede chili asia style

Syltede rødbeder med chili og nelliker

Sødsyltede chili – til alle slags chili – milde som hapsere – eller hotte chili der anvendes hakkede i maden

Tomatchutney med chili og ingefær 

Tranebærsylt med chili og lakrids

Æblegelé med chili – Christmas Edition

Æblegelé med chili, kanel og nelliker

Print Friendly, PDF & Email

4 tanker om "Opskriftsindex – tekst"

  1. Nu har jeg brugt tid på rigtige at fordybe mig herinde …. Det er overvældende , på den gode måde . Så inspirerede og super overskueligt ! Respekt

  2. Hej Vivi

    Super lækre opskrifter – skal da have gang i et par stykker af hovedretterne og en del efterretter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *