Peanutcookies med chili

Opskriften her er en som jeg har brygget sammen over lidt tid. 

Kombinationen af salte peanuts, mørke sukkernoter, chili og mørk chokolade er meget vanedannende hvis man er chilielsker  ;o)

 Ca. 32 stk

Ingedienser:

200 gr smør

250 gram creamy peanutbutter eller 300 gram crunchy peanutbutter

150 gram ristede saltede peanuts

200 gr mørk chokolade 70-80%

225 gram muscovadosukker, molasse eller brun farin

225 gram rå rørsukker

2 store æg eller 3 små

375 gram hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

Knust chili eller pulver efter smag (jeg bruger 3-4 toptsk hot pulver)

Evt. ekstra chokolade og chili til pynt

Sådan gør du:

Sørg for at smørret har stuetemperatur eller er smeltet inden du går i gang.

Pisk smør og peanutbutter godt sammen. Pisk de to slags sukker i – de skal ikke piskes helt ud, de må gerne knase  meget.

Hak peanuts og chokolade mellemgroft og hæld dem i smørblandingen sammen med de øvrige ingredienser. 

Bland det hele godt – tilsæt en smule vand hvis absolut nødvendigt – men håndvarmen burde være nok til at blødgøre smørret og samle dem.

Tril kugler af dejen på størrelse med en god spiseskefuld. Rul evt. 32 kugler med det samme, så dejen fordeles ‘rigtigt’.

Sæt 8 kugler på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem let flade (6 – 8 cm). De flyder sammen og en smule ud under bagning, så det gør ikke noget at dejen ‘knækker’ lidt i kanten. det går nemmest hvis du dypper fingrene i en skål vand når du trykker dem flade – det gør ikke noget at de bliver lidt våde.

Bag dem i hold ved 180 grader i ca. 12 minutter. Hold øje med dem – måske skal de have et minut eller to mere eller mindre i din ovn. De skal virke færdige, men ikke brunes, på overfladen og stadig bløde i midten.

List bagepapiret med cookies forsigtigt af pladen og over på køkkenbordet og lad dem køle et minut eller to før de meget forsigtigt med en bred spatel flyttes til en rist for at køle helt af.

Når de er kolde kan de evt. dekoreres med smeltet chokolade og mere chili.

Opbevares i en tætsluttende kagedåse evt. foret med bagepapir.

I kagerne på billedet har jeg har brugt 3 toptsk knust chili af en hot variant hjembragt fra en tur i Indien. Kager kan tage lidt mere chili end de fleste tror, så vær ikke nærig første gang.

Chilien ovenpå er en ‘våd’ knust chili (pul biber) som dem man kan købe hos indvandrergrønthandlere. Denne er en stærk variant – de fås fra helt milde og deropad.

Er man ikke til chili bliver det nogle rigtig gode almindelige cookies uden.

Tip:

Cookies’ene kan fryses med held. Vi pakker dem to og to i wrap. De kan spises lige fra fryseren.

       Peanutcookies med chili - mange Peanutcookies med chili - klar til spisning

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *