Karrypasta bruges i alle slags simreretter – både de nemme hurtige og dem som skal stå lidt længere. De er også lækre i supper – eller blandet i en gang hurtige fiskefrikadeller, oksekødboller og meget andet. De laves i masser af blandinger og i nogle af de klassiske er der et stort sammenfald af ingredienser, men den indbyrdes mængde er forskellig, hvilket giver forskellige smagsprofiler. Her min version af den gule Thailandske karry.
Ingredienser:
2 stilke citrongræs – den hvide del, finthakket
5-6 gule chili (der kan bruges orange eller røde)
2 skalotteløg, hakkede
5 cm galangarod, finthakket
4 fed hvidløg
1 spsk hele korianderfrø
1 spsk hel spidskommenfrø
½ spsk kommensfrø
1 tsk stødt kanel
2 spsk Fish Sauce
½ spsk rejepasta
3 tsk stødt gurkemeje
2 spsk palmesukker
Saft af 1 lime
Sådan gør du:
Koriander, kommen og spidskommen ristes på en tør pande i 2-4 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt.
Stød ingredienserne sammen i en morter. Alternativt blendes de. Stop jævnligt og skrab massen ned af siderne, sådan at den bliver godt blandet.
Kan opbevares 2-3 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 1 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 4 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.