Gul karrypasta

Karrypasta bruges i alle slags simreretter – både de nemme hurtige og dem som skal stå lidt længere. De er også lækre i supper – eller blandet i en gang hurtige fiskefrikadeller, oksekødboller og meget andet. De laves i masser af blandinger og i nogle af de klassiske er der et stort sammenfald af ingredienser, men den indbyrdes mængde er forskellig, hvilket giver forskellige smagsprofiler. Her min version af den gule Thailandske karry.

Ingredienser:

2 stilke citrongræs – den hvide del, finthakket

5-6  gule chili (der kan bruges orange eller røde)

2 skalotteløg, hakkede

5 cm galangarod, finthakket

4 fed hvidløg

1 spsk hele korianderfrø

1 spsk hel spidskommenfrø

½ spsk kommensfrø

1 tsk stødt kanel

2 spsk Fish Sauce

½ spsk rejepasta

3 tsk stødt gurkemeje

2 spsk palmesukker

Saft af 1 lime

 

Sådan gør du:

Koriander, kommen og spidskommen ristes på en tør pande i 2-4 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt.

Stød ingredienserne sammen i en morter. Alternativt blendes de. Stop jævnligt og skrab massen ned af siderne, sådan at den bliver godt blandet.

Kan opbevares 2-3 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 1 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 4 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.

  

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *