Hjemmelavet marcipan med kaffe, solbær og chili – fyldte chokolader

Ingredienser:

Mørk chokolade til skallerne

250 gr mandler

3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner

2 spsk honning eller mere

3 – 4 spsk Creme de Cassis eller anden solbærlikør

2 tsk pulverkaffe

1 tsk engelsk lakridspulver

½ – 1 tsk chilipulver

god, stærk, hjemmelavet solbærmarmelade – gerne smagt til med rom

 

Sådan gør du:

Forbered skallerne – se evt. lidt om chokolade.

Mandlerne hakkes – med skind – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.

Tilsæt honning, chili, lakridspulver, Creme de Cassis og pulverkaffe og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.

Rør lidt rom i solbærmarmeladen hvis der ikke allerede er det.

Fyld solbærmarmelade i bunden af skallerne

Læg lidt af marcipanmassen ovenpå solbærmarmeladen – sørg for at der er plads til at støbe efter med chokolade.

Luk dem med smeltet chokolade, pynt evt. med hvad du nu finder på.

Det kan være lidt svært at lukke dem hvis fyldet er meget vådt. Prøv at starte med at hælde chokolade rundt i kanten når du lukker og så fylde op ind mod midten – så går det lidt lettere.

   

Print Friendly, PDF & Email

17 tanker om "Hjemmelavet marcipan med kaffe, solbær og chili – fyldte chokolader"

  1. Hej Vivi,

    De er jo super lækre dine chokolader! – og nu har jeg også smagt dem 😀
    Og den her ligner da en “konfektens Ferrari”

    Mch Hans

    • Tak for det. Nogle af mine solbær hvert år skal gå til solbærmarmelade med rom – og det spiller rigtig fornuftigt her i 🙂

      • Yeps – jeg har en stor tyk drillenisse i kommentardelen af programmet. Jeg udskifter det nok efter jul engang…hvis jeg da ikke får hjælp til at fikse det 🙂

    • Tak skal du have og god søndag til dig også 🙂

      Apropos kaffesmag – så har jeg lige lavet trøffelmasse af resterne fra honningsnitterne, marcipan og en masse chokolader som var knækket – det hele bundet sammen med Kahlua. Stort hit 🙂

  2. Godmorgen! Sku lige se hvad dagen mon bragte af fristelser her… 🙂
    Jeg har fuldt og helt overgivet mig til chilien, men der går noget tid inden mine smagsløg bliver klar på lakrids og chokolade sammen – også selvom jeg kan få herren i huset her til det meste når den kombi blir serveret…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *