Honningsnitter med chili

English here: Honey cakes with chili

Honningsnitter med chili

Ingredienser:

450 gr honning

225 gr muscovadosukker

250 gr smør

8 æg

500 gr mel

3 tsk bagepulver

6 – 8 tsk chili pulver i styrke mild-medium eller hakket frisk efter smag

4 tsk stødt ingefær

2 tsk stødt kanel

2 tsk stødt allehånde

1 tsk stødt nellike

1 – 3 glas abrikosmarmelade – gerne hjemmelavet (eller appelsinmarmelade) – jeg bruger ca. 8 dl

God, mørk chokolade

Sådan gør du:

Smelt honningen ved svag varme og lad den køle  af til stuetemperatur.

Pisk smør og muscovado godt og tilsæt honningen.

Kom æggene i et ad gangen og pisk mellem hver.

Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.

Kom dejen i to smurte springforme – eller en firkantet form beklædt med bagepapir. Jeg bruger en firkantet form på ca 30 x 37 cm.

Bag kagen i forvarmet ovn ca. en time ved 150 grader.

Kagen køles en smule af i formen, inden den tages ud.

Når den er helt kold, flækkes den og et tykt lag abrikosmarmeladen smøres mellem lagene. Kagen kan sagtens stå tildækket til dagen efter, før du flækker og smører den. Jeg synes at det er nemmest at flække kagen med en brødkniv.

Når marmeladen er smurt, kan du lige lade kagen hvile en halv times tid – så marmeladen ’sætter’ sig. I mellemtiden kan du jo evt. give dig til at temperere chokolade. Du behøver ikke at temperere chokoladen, men hvis du ved hvordan, så giver det en lækker overflade og et godt knæk når man bider af kagen.  Se evt. lidt om chokolade.

Kagen skæres i firkanter som overtrækkes med (tempereret) chokolade. Kagen kan også overtrækkes hel. Hvis du bruger en chokoladerist til at overtrække på, så flyt kagerne videre relativt hurtigt, så de ikke klistrer fast i nettet med stivnet chokolade. Er du ny ud i kunsten at bruge chokoladerist, så nøjes med at overtrække 8 – 10 stykker af gangen.

Du kan pynte dem f.eks. med kandiserede appelsinstykker inden chokoladen stivner.

Hvis du skærer kagen i snitter, så skær først kanten pænt ren. Det som du skærer fra, kan du lige lave en håndfuld lækre chokoladeovertrukne chili-trøffelkugler af: smuldr kagestykkerne godt og bland kagesmulder med lidt marmelade og kakaopulver – ælt det godt sammen og form trøfler som trilles i lidt kokosmel. De kan også overtrækkes med smeltet chokolade for du triller dem i kokosmelet.

Note:

Hvis du gerne vil have hvid smørcreme i dine honningsnitter også – så pisk 250 gr smør med 150 gr flormelis og vanillakorn fra 1 stang (eller tilsvarende af andet vanillaprodukt). Smør det på den ene del af kagen og marmeladen på den anden og læg dem sammen.

Honningsnitter med chili - ingredienser Honningsnitter med chili - dejen Honningsnitter med chili - klar til ovnen Honningsnitter med chili - færdigbagt Honningsnitter med chili - kagen flækkes Honningsnitter med chili - der smøres marmelade på Honningsnitter med chili - kanterne skæres fri Honningsnitter med chili - snulderet gemmes til romkugler Honningsnitter med chili - snitterne skæres ud Honningsnitter med chili - klar til chokoladeovertræk Honningsnitter med chili - nyovertrukne Honningsnitter med chili - færdige

 

Husk at eventuelle honningkagerester er super til at lave trøfler af – bland dem med lidt godt indtil konsistensen er som tyk kage dej, se forslag på billedet herunder. Rul dem til ine kugler – tril dem evt. i kakaopulver og opbevar dem på køl. De kan også trilles – afkøles et par timer og overtrækkes med chokolade. Mums.

Rester til trøfler Rester til trøfler - massen Trøfler af honningkagerne Trøfler af honningkagerne 2

Print Friendly, PDF & Email

26 tanker om "Honningsnitter med chili"

  1. Nam nam! Jeg takker og bukker (så dybt jeg kan med en højgravid mave…) for den bedste honningkage jeg til dato har smagt! Den var intet mindre en fantastisk – tak for aftenskaffe og især for tanken!

    • Det var så lidt .) – tænkte at den ville falde et godt sted og at du nok ikke ville være udelt begejstret for at høre at manden havde smovset i den uden dig – hehe. Du må sætte ham i gang i køkkenet…

  2. Uhm… Elsker honningsnitter- uden smørcreme!
    Der må blive temmelig mange snitter hvis man laver en fuld portion. Hvor længe tror du de kan stå uden at blive tørre?

    • Der er også mange – men man kan jo bare halvere den – eller dele ud af dem til værdigt trængende 🙂

      Jeg aner det ikke – men jeg satser på en uges tid. Måske er jeg selv klogere om en uge – de er lagt sammen i morges (bagt i aftes).

      Opdatering: de kunne sagten stå halvkøligt en uge og stadig være lækre.

  3. Hej Vivi,

    Det ser skønt ud, hvis nu jeg vil lave dem til juleaften, hvornår skal jeg så lave dem for at de er gode, med andre ord… Hvor lang tid kan de holde sig? Hvis man holder sig fra dem 🙂

    Didde

    • Haha – spørger du mig om det? Aner det ikke -men et gæt kunne være en uges tid hvor de står køligt. Mon ikke at det er ligesom ved honninghjerter – at hvis de bliver for tørre, så lægger man bare en ren klud, hårdt opvredet i koldt vand, ved dem. Bare et gæt 🙂

      Opdatering: en uges tid kølig (10-12 grader) kunne de sagten stå 🙂

  4. Måske kunne man blande stødt chili i chokoladen? Honningkager har jeg nemlig bagt, og har “rester” stående fra juleklippedagen med familien 🙂 Hjemmelavet appelsinmarmelade har jeg også!
    De synes iøvrigt også at din gløggblanding er fantastisk 😀

  5. Muuuuums! Jeg har altså overgivet mig totalt til dit chili-køkken. Især de søde sager med chilipift er lige mig, så jeg bliver nødt til at kaste mig ud i det.

    Ha’ en dejlig spicy jul!

    Kh
    Mette
    Øgles onde stedmoder 😉

  6. God formiddag Vivi

    Ja, du har jo nok været oppe længe, med alle de lækre ting du skal have produceret 🙂

    Hilsen Kristine

    • God formiddag Kristine 🙂

      Jeg bagte faktisk selve kagen i går og lavede resten her til morgen – så du er ikke helt galt på den.

  7. Aj, dem må jeg også prøve at lave, er glad for dem i supermarkederne og hos bagerne, så dem man selv laver må jo bare være endnu mere elskelige 😉
    God dag til dig Vivi.
    Hilsen
    Rikke

    • Du har helt ret – der er slet ingen sammenligning – der er SÅ meget mere smag i dem her – og et tykt lag god chokolade gør dem jo heller ikke dårligere 🙂
      Tak – og god dag til dig også 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *