Simpel og overraskende lækker blanding.
Ingredienser:
200 gr nougat
1 tsk pulveriseret chili
1 lille kanelstang
Sådan gør du:
Gør skallerne klar – se evt. lidt om chokolade.
Kanelstangen males til pulver.
Alle ingredienserne smeltes ved svag varme – enten i chokoladesmelteren eller over vandbad.
Når nougat’en er ved at køle en smule og stivne let igen, men stadig er semiflydende, fyldes den i en frysepose. Bind posen godt til og klip en lille hjørne af. Fyld skallerne med nougat’en’
Fyld op næsten til kanten – der skal lige være plads til at støbe chokoladebunden.
Sæt de nougatfyldte chokolader på køl ½ times tid.
Smelt chokoladen til bunden (det er ikke altid at jeg gider at temperer chokoladen til bundene – men man bør vel). Tag chokoladerne ud af køleskabet og støb bundene.
Stil igen chokoladerne køligt en halv times tid – hvorefter de let vendes ud.
Hvis du bruger chokoladestøbeforme – banker du let kante mod køkkenbordet – så popper de ud. Husk at lægge et rent viskestykke under, så de ikke slår sig.
Kan ikke tåle chili i øjeblikket, men der er vel ikke noget i vejen for at man laver det uden chili, for det er så lækkert det hele.
Tak skal du have Anita – og langt det meste kan jo, som du skriver, snildt laves uden chili 🙂