Fyldte ovngrillede chili

En opskrift på nogle hapsere som er gode til en kold øl eller som forret eller…

Ingredienser:

Medium stærke eller milde chilier

Et lille stykke rigtig godt bacon

Et par batater (søde kartofler) eller kartofler – skåret i tern på ca 1×1 cm

Revet eller hakket cheddar ost – ca 100 gr

4 spsk mascarpone

Lidt røget paprika

Lidt salt

Et nip stærk chilipulver eller hakket chili eller…

Piskefløde

Evt. friskhakket krydderurt – eks. oregano eller rosmarin – brug hvad du kan lide – alternativt tørret

Sådan gør du:

Skær bacon i små stykker og steg det sprødt på en pande – læg det på en tallerken, men behold fedtet på panden.

Steg bataterne/kartoflerne møre i baconfedtet ved svag varme – læg dem til side og køl let af – kassér restfedtet hvis der er noget.

Læg chilierne på skærebrættet og skær den øverste fjerdedel af, sådan at stilken bliver siddende på det store stykke og du har en fin chili til at fylde. Skrab kernerne ud.

Hak den del af chilierne som du skar væk fint – og brug den i fyldet.

Hak, mos og bland fyldet – gerne i foodprocessor – juster konsistensen med fløde – det skal være som stift kartoffelmos.

Fyld det i chilierne. Brug evt. en sprøjtepose eller en frysepose hvor du skærer et hjørne af.

Grill chilierne i ovnen til de er gyldne og server straks. Gerne til en kold øll

Tips:

Du kan putte næsten hvad som helst i dem her – alt (næsten) kan grilles i en chili.

Hvis du synes at fyldet er for flydende (det bliver det nærmest) – så undlad mascarpone og fløde og smør det faste fyld i chillierne med en smørekniv i stedet.

Server dem: hele tiden – altid – de smager godt.

Idéelle som snack – lille forret – del af tapasbord. 

Fyldet kan fryses i små portioner – det er svært ikke at lave for meget – og tøes op og bruges næste gang du skal lave fyldte chili.

Det kan også sagtens bruges koldt, det er lækkert ubagt også – eks. toppet op på halverede solmodne tomater – eller på pizza.

 

Fyldte_chilier_ingredienser Fyldte ovngrillede chili - ostefyld 1 Fyldte ovngrillede chili - ostefyld 2 Fyldte ovngrillede chili - ostefyld 3

Her et par versioner hvor chili er fyldt med andet godt – eks. hakket oksekød, Philadelhia, god cheddar, hvidløg, finthakket moden chili og lidt (røg)salt – og derefter ovn- eller røggrillet. 

002 

Fyldte ovngrillede chili - kødfyld 1 Fyldte ovngrillede chili - kødfyld 2 Fyldte ovngrillede chili - kødfyld 3

Print Friendly, PDF & Email

9 tanker om "Fyldte ovngrillede chili"

    • Den virkede faktisk ret godt. Den tog lige den værste fornemmelse af glødende kul efter den første halve. Derefter ved jeg ikke om det var fløden der havde dækket smagsløgene eller om de bare var brændt helt af, men jeg kunne i hvert fald nøjes med at drikke øl efter de to næste halve.

  1. Ej come on, hvordan kan han dog få sig selv til at drikke piskefløde, glæder mig til at se ham når du laver en fyldt TSMB til sommer 😉

    • Hmmm, jeg synes at kunne huske at der var en der syntes at Vivis chilisauce var en lille smule stærk….. Nå, men jeg glæder mig skam også til at smage fyldte TSMB – måske Vivi kan overtales til at lave et par ekstra så du kan få dem smagt.

  2. Var der ikke noget med, at manden gerne ville have en fyldt Gul Naga, den kan sagtens spises sådan, så lav bare en til ham med fyld 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *