Panaeng karrypasta

Kaldes også Phanaeng og nogle steder panang eller penang. Karrypastaen som startede mig op på de hjemmelavede pastaer. Den er lækker, frisk i smagen og lidt mildere end de måske mere velkendte gul, rød og grøn karrypasta.

Smager især fantastisk i kokosbaserede retter synes jeg. 

Ingredienser:

125 gr tørrede grønne jalapeno eller et par håndfulde friske (andre chilier kan selvfølgelig bruges i ønsket mængde)

4 spsk korianderfrø

8 spsk hakket løg eller skalotteløg

8 spsk hakket hvidløg

2 spsk hakket galangarod

2 spsk revet limeskal

4 spsk hakket citrongræs

2 spsk rejepasta

1 tsk salt

 

Sådan gør du:

Alt stødes sammen i en morter eller køres på en blender/i foodprocessor.

Med friske chili kan pastaen opbevares mindst 2-3 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 2 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 7 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 tanker om "Panaeng karrypasta"

    • Jeg er ikke helt med? Tørret Panaeng pasta?

      Hmm. Det er jo en ret fast pasta – så jeg ved ikke rigtig hvordan den vil virke med Atamon – men hvorfor ikke bare fryse den?

  1. Hej Vivi, jeg har netop fået øje på din blog, som jeg synes er rigtig sjov at læse. Du kommer godt rundt i krogene inden for chiliens verden. Glæder mig til at følge bloggen fremover.
    Mange hilsner, Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *