Karrypasta bruges i alle slags simreretter – både de nemme hurtige og dem som skal stå lidt længere. De er også lækre i supper – eller blandet i en gang hurtige fiskefrikadeller, oksekødboller og meget andet. De laves i masser af blandinger og i nogle af de klassiske er der et stort sammenfald af ingredienser, men den indbyrdes mængde er forskellig, hvilket giver forskellige smagsprofiler. Her min version af den røde Thailandske karry.
Ingredienser:
2 spsk korianderfrø
1 spsk hel spidskommen
1 tsk sorte peberkorn
10 – 15 store/blandede røde chili – (evt. udkernede og) finthakkede
2 tsk rejepasta
2 stilke citrongræs, den hvide del finthakket
4 fed hvidløg, finthakkede
5 cm frisk galanga, finthakket
2 spsk sesamolie
2 spsk frisk koriander, hakket (du kan bruge hele korianderen: stilk, blade og rod)
1 tsk gurkemeje
1 tsk salt
Sådan gør du:
Koriander og spidskommen ristes på en tør pande i 2-3 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt. Lad det køle af.
Peberkorn og de ristede krydderier stødes i morter eller males i krydderikværn.
Stød ingredienserne sammen i en morter. Alternativt blendes de. Stop jævnligt og skrab massen ned af siderne, sådan at den bliver godt blandet.
Kan opbevares 1-2 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 1 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 7 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.
Pingback: Min nye addiction | Verdens
Hej Vivi,
Jeg lavede jo så denne her røde karrypasta! Den faldt i rigtig god jord skal jeg hilse at sige.
Jeg lavede den egentlig med henblik på at bruge den til noget Panang med oksekød, men sådan gik det slet ikke…
Onsdag er fiskedag, for der kommer fiskebilen. Onsdag var også dagen, hvor jeg lavede karrypasta, for der var min længeventede galangarod kommet med posten (når man bor i 7. kartoffelrække køber man galangarod over nettet).
Jeg endte med at lave Lange med tigerrejer i HOT red curry. Jeg lavede en hvidløg/ingefærpasta, som løg og Lange fik lov til at blive svitset sammen med, lidt senere kom også rejerne derned. Jeg proppede også nogle korianderfrø, nelliker og anis ned i den sorte gryde. SÅ kom jeg karrypastaen i og en burk med kokosmælk.
Det blev slet ikke tosset, faktisk blev det helt godt!
Eneste “problem” er, at jeg nu er løbet tør for korianderfrø af egen avl 🙁
Tak for opskriften Vivi 😀
Uhmm – hvor lyder det lækkert Ann – elsker fisk med kokosmælk, grønt og karrypastaerne 😀
Fedt at du har en fiskebil som kommer i nærheden når der nu er lidt langt mellem fiskehandlerne.
Jeg lægger min Panaeng pasta på også på et tidspunkt – det var faktisk den første karrypasta som jeg faldt for engang – mums.
Tak for feedback’en – skønt med andre fans yummy chiliting 🙂