Massaman karrypasta

Ingredienser:

2 spsk korianderfrø

1 spsk hel spidskommen

1 spsk hel stjerneanis

1 lille stykke hel kanel 2-3 cm

5 spsk olie

4 tørrede Jalapeño eller nnogle friske

8 spsk hakket løg

8 spsk hakket hvidløg

1 spsk hakket citrongræs

2 tynde skiver galangarod

2 skalotteløg

1/4 tsk revet limeskal

 

Sådan gør du:

Stød kanelstykket let i morteren eller knus det let på skærebrættet med noget tungt.

Koriander, spidskommen, stjerneanis og kanel ristes på en tør pande i 2-3 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt.

Stød de afkølede krydderier i en morter eller brug krydderikværnen til at male dem til pulver.

Olien varmes op på en lille pande over middel varme. Steg chili, løg og hvidløg gyldent.

Bland alle ingredienser i en blender og kør det godt sammen.

Kan opbevares 2-3 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 2 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 4 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.

  

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.