Ingredienser:
2 spsk korianderfrø
1 spsk hel spidskommen
1 spsk hel stjerneanis
1 lille stykke hel kanel 2-3 cm
5 spsk olie
4 tørrede Jalapeño eller nnogle friske
8 spsk hakket løg
8 spsk hakket hvidløg
1 spsk hakket citrongræs
2 tynde skiver galangarod
2 skalotteløg
1/4 tsk revet limeskal
Sådan gør du:
Stød kanelstykket let i morteren eller knus det let på skærebrættet med noget tungt.
Koriander, spidskommen, stjerneanis og kanel ristes på en tør pande i 2-3 minutter ved jævn varme. Rør rundt i det konstant. Det skal dufte letristet og må selvfølgelig ikke blive for mørkt.
Stød de afkølede krydderier i en morter eller brug krydderikværnen til at male dem til pulver.
Olien varmes op på en lille pande over middel varme. Steg chili, løg og hvidløg gyldent.
Bland alle ingredienser i en blender og kør det godt sammen.
Kan opbevares 2-3 uger på køl eller fryses i portioner (ca. 2 top-spsk er passende pr. portion til to synes jeg – men prøv dig frem). Jeg får 4 portioner ud af denne. De pakkes let i små wrap-pakker og kommes i en frysepose hvorpå der er skrevet hvad der er i.