Ingredienser:
400 gr marcipan
et halvt krus valnødder
portvin
2 toptsk engelsk lakridspulver
1 tsk chili
hvid chokolade til overtræk
Sådan gør du:
Fyld et krus halvt med valnødder. Hæld portvin over så det dækker. Dæk kruset med film og stil det på køl til næste dag.
Bland marcipan med chili og lakrids og ælt godt. Hæld et par tsk portvin i – det gør det nemmere at ælte.
Afdryp valnødderne.
Pak lidt marcipan om hver valnød og rul dem til kugler. Fugt hænderne med koldt vand under vejs når det bliver for klistret. Vandet får overfladen til at se lidt sjov, hvidlig ud – men det tørrer igen.
Stil kuglerne til tørring på køkkenbordet en times tid, inden de overtrækkes med hvid chokolade – se evt. lidt om chokolade.
Portvinen kan bruges i sauce, hvis ikke du synes at den er blevet for bitter.
Mums fili baba……..
Må også prøve at mixe nødder med lakrids..!
Anita.
Det fungerer perfekt med valnødder synes jeg 🙂
Mums, sikken et held at jeg ikke har lavet marcipan endu…. 🙂
Den kan anbefales herfra. Nemt og rigtig lækkert og lige den smag som man ønsker 🙂
Hej Vivi
Jeg vil lige benytte mig af lejligheden til at rose din flotte blog. Den har virkelig udviklet sig siden jeg første gang så den i foråret (mener jeg det var)
Det er utrolig flot alt det du får lavet – og giver masser af inspiration til hverdagen.
Keep up the good work 🙂
Tusind tak for de pæne ord Karsten. Jeg er glad for at nogen kan bruge det som jeg går og pusler med .)
Hej Vivi
Har du kendskab til en god kvalitets marcipan? Jeg bruger normalt Odense Ren Rå, men måske findes der bedre?
Marcipan laver man da selv 🙂
– du kan evt. bruge glukose i stedet for honning, hvis ikke du vil have honningsmagen i.
Af købemarcipan er Odense’s originale (de laver flere) eller Kokkens rigtig gode. I rigtig mange andre situationer ville jeg jo anbefale et økologisk produkt, men dem som jeg har prøvet har simpelthen smagt skrækkeligt – og jeg kan se at diverse anmeldere er enige.
Tak! Min bror snakker også om at han vil lave sin marcipan selv, men jeg har hele tiden synes han var lidt fjollet 🙂 Nu må vi prøve…