Overtrukne marcipankugler med valnødder, lakrids og chili

Ingredienser:

400 gr marcipan

et halvt krus valnødder

portvin

2 toptsk engelsk lakridspulver

1 tsk chili

hvid chokolade til overtræk

 

Sådan gør du:

Fyld et krus halvt med valnødder. Hæld portvin over så det dækker. Dæk kruset med film og stil det på køl til næste dag.

Bland marcipan med chili og lakrids og ælt godt. Hæld et par tsk portvin i – det gør det nemmere at ælte.

Afdryp valnødderne.

Pak lidt marcipan om hver valnød og rul dem til kugler. Fugt hænderne med koldt vand under vejs når det bliver for klistret. Vandet får overfladen til at se lidt sjov, hvidlig ud – men det tørrer igen.  

Stil kuglerne til tørring på køkkenbordet en times tid, inden de overtrækkes med hvid chokolade – se evt. lidt om chokolade.

Portvinen kan bruges i sauce, hvis ikke du synes at den er blevet for bitter.

    

Print Friendly, PDF & Email

9 tanker om "Overtrukne marcipankugler med valnødder, lakrids og chili"

  1. Hej Vivi

    Jeg vil lige benytte mig af lejligheden til at rose din flotte blog. Den har virkelig udviklet sig siden jeg første gang så den i foråret (mener jeg det var)
    Det er utrolig flot alt det du får lavet – og giver masser af inspiration til hverdagen.

    Keep up the good work 🙂

    • Marcipan laver man da selv 🙂
      – du kan evt. bruge glukose i stedet for honning, hvis ikke du vil have honningsmagen i.
      Af købemarcipan er Odense’s originale (de laver flere) eller Kokkens rigtig gode. I rigtig mange andre situationer ville jeg jo anbefale et økologisk produkt, men dem som jeg har prøvet har simpelthen smagt skrækkeligt – og jeg kan se at diverse anmeldere er enige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *