Små, chiliskarpe perleløg som gør sig godt til både kødpålæg og stærk ost. Spis dem på leverpostejen, til det skiveskårne varme kød eller i sanwichen/på rugbrødsmaden med det kolde kød. Smager også skønt til æggemaden.
Ingredienser:
5 kg frosne, optøede perleløg
2½ liter balsamicoeddike
chili efter smag, frisk og/eller tørret
500 gr salt
1 kg brunt sukker – muscovado eller farin
15 gr knust peber
15 gr allehånde
15 gr koriander
evt. Atamon
Sådan gør du:
Løg og balsamico gives et opkog og gryden fjernes fra varmen. Fisk løgene op med en huske og fordel ca halvdelen af dem i skoldede og evt. Atamonskyllede glas, sådan at glassene er halvt fyldte. Resten af løgene kommes i en stor, skoldet skål.
Bland alt andet end løg og Atamon i en stor gryde og bring det langsomt til kogepunktet og lad det simre et par minutter eller 5.
Tag gryden af varmen og tilsæt Atamon (hvis du bruger det) efter anvisning på flasken.
Fisk krydderierne op og fordel dem i de halvfyldte glas. Fyld glassene op med løg – og hæld kogelagen i helt til kanten.
Luk straks glassene og lad løgene stå mindst en måned før du smager på dem.
Portionen her giver ca 7,2 liter (afhængig af hvor mange chilier der kommer med – men med ca 2 dl chili, stemmer det)
Tip:
De smager også skønt i en sødere – men stadig chiliskarp – udgave. Prøv at fordoble sukkermængden eller måske enda bruge mere end det. Smag dig frem.
år glasset er tømt, smager den tilbageværende vædske skønt i en sauce. Brug den også til at smage en god suppe til med.