Balsamicosyltede perleløg med chili

Små, chiliskarpe perleløg som gør sig godt til både kødpålæg og stærk ost. Spis dem på leverpostejen, til det skiveskårne varme kød eller i sanwichen/på rugbrødsmaden med det kolde kød. Smager også skønt til æggemaden.

Balsamicosyltede perleløg med chili

Ingredienser:

5 kg frosne, optøede perleløg

2½ liter balsamicoeddike

chili efter smag, frisk og/eller tørret

500 gr salt

1 kg brunt sukker – muscovado eller farin

15 gr knust peber

15 gr allehånde

15 gr koriander

evt. Atamon

Sådan gør du:

Løg og balsamico gives et opkog og gryden fjernes fra varmen. Fisk løgene op med en huske og fordel ca halvdelen af dem i skoldede og evt. Atamonskyllede glas, sådan at glassene er halvt fyldte. Resten af løgene kommes i en stor, skoldet skål.

Bland alt andet end løg og Atamon i en stor gryde og bring det langsomt til kogepunktet og lad det simre et par minutter eller 5.

Tag gryden af varmen og tilsæt Atamon (hvis du bruger det) efter anvisning på flasken.

Fisk krydderierne op og fordel dem i de halvfyldte glas. Fyld glassene op med løg – og hæld kogelagen i helt til kanten.

Luk straks glassene og lad løgene stå mindst en måned før du smager på dem.

Portionen her giver ca 7,2 liter (afhængig af hvor mange chilier der kommer med – men med ca 2 dl chili, stemmer det) 

Tip:

De smager også skønt i en sødere – men stadig chiliskarp – udgave. Prøv at fordoble sukkermængden eller måske enda bruge mere end det. Smag dig frem.

år glasset er tømt, smager den tilbageværende vædske skønt i en sauce. Brug den også til at smage en god suppe til med.

Balsamicosyltede perleløg med chili - ingredienser Balsamicosyltede perleløg med chili - glassene fyldes halvt med løg Balsamicosyltede perleløg med chili - krydderierne er fyldt i glassene Balsamicosyltede perleløg med chili - der er toppet op med de sidste løg Balsamicosyltede perleløg med chili - men etiketter Balsamicosyltede perleløg med chili Balsamicosyltede perleløg med chili - servering

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *