En god chiliklassiker som kan varieres på masser af måder.
Ingredienser:
Jalapeños – gerne grønne
En cremet ost, eks. Philadelphia, Pikant, Røgeost e.a.
Små, lækre pølser – eks. godt krydrede små øko cocktailpølser
Godt bacon i tynde skiver – gerne røget og øko
Evt. krydderier (kunne være noget i stil med 2 spsk muscovadosukker + 1 spk røget paprika + 1 spsk chilisalt)
Evt. en chilisauce eller barbecuesauce, gerne let sødlig og stærk
Sådan gør du:
Vask Jalapeñoerne og del dem på langs. Det er en god idé at dele dem sådan at de kan ligge ‘pænt’.
Fjern kernerne og frøstolen, det gøres nemmest med en lille teske.
Smør ost i med en smørekniv. Fyld dem cirka halvt, sådan at man laver en let fordybning på langs.
Pres en lille pølse ned i hver halvdel.
Vikl en god skive bacon om. Du kan evt. fæstne bacon’en med en smagsneutral trætandstik.
Hvis du bruger krydderi, så kom det på baconen og pres det let til.
Nu kan du gemme ATB’erne tildækket på køl til de skal tilberedes. Du kan også fryse dem til senere brug (uden tandstikker, hvis du bruger dem).
Når ATB’erne skal tilberedes kan du bruge ovnen eller en grill. De smager fantastisk hvis du har mulighed for at grille dem med noget røg.
Grilles til baconet er sprødt.
Serveres som de er eller med lidt chili- eller barbecuesauce.
Tips:
I stedet for krydderierne kan du pensle lidt chili- eller barbecuesauce på baconen inden grillning.
Hvis du bruger ovnen, så stil den på grilltemperatur eller meget varmt 250-275 grader og stil ATB’erne midt i ovnen, ikke helt oppe under grilllegemet.
Brug lige det fyld og de evt. krydderier og dippingsauce som du kan lide – der er plads til krumspring. Kan bruges som en hel ret med noget lækkert tilbehør. God kvalitets pølser og bacon (fra dyr med krølle på halen) kan smages og løfter denne lille snack/forret/ret til en sublim deltager på chilimadbordet.
Grønne Jalapeños smager ikke nødvendigvis særlig stærkt. Jo længere tid tid de har siddet på planten jo stærkere. Man kan også vente til de er blevet modne, hvis man ønsker lidt mere styrke – lige som man naturligvis kan lave Turds med andre chilisorter.
Selvom det er en gammel tråd – bliver jeg nødt til at komme med min input.
Jeg lavede disse vidunderlige turds i dag – og wow hvor er de bare fantastisk.
De er en kæmpe succes herhjemme.
Tak for opskriften:)
Mvh Tommy
Super dejligt at du kommenterede alligevel – tak for det 🙂
Det er bare så lækkert….. MUMS
Min mand laver også nogle HELT VILDT lækre ABT´s I kan gå ind og se hans opskrift her:
http://nyeboller.dk/opskrifter/abt/
I kan godt glæde jer ;o)
Pingback: Pimientos de padron turds - KitchenByK
Nøj, de smager fantastisk. Lavede nogle stykker med Fresno, De sidder lige i skabet. Tak Vivi 😉
Dejligt at de kunne inspirere – synes også at det er en lækkerbisken 🙂
Pingback: Atomic Buffalo Turds « MWaOD
Hej Vivi,
Jeg har lavet dine atompøller i weekenden og spist dem ALLESAMMEN 🙂 Lidt med hjælp fra andre, men alligevel. Jeg har skrevet om dem på bloggen i dag – med behørig kildeangivelse og ros – håber, du får mange hits på opskriften derigennem, for det fortjener den! Mums. Du kan læse det her: http://dalsgaardiskivholme.com/2013/09/03/og-hvad-skal-man-sa-med-alle-de-chilier-2/
vh – og god tirsdag, Karen
Hej Karen
Jamen – ATB’er er altså også i det der lag i kostpyramiden hvor ting bare pist fordamper – ligesom candyflos, sodavandsis, røg og den slags. Det er meget forunderligt 😉
Dejligt at høre at de også spises med stort velbehag hos dig – og tak for rosen (selv om de ikke er min opfindelse) 😉
Hej Vivi.
Har lige set din opskrift på turds. De ser bare lækre ud, og skal prøves når mine er klar.
De flotte mørke chilier, du bruger som baggrund, hvad er det for nogle?
Vh. Jacob
Hej Jacob
Dem må du endelig prøve – det er en gudespise 😉
Baggrunden er et billede af rensede, halverede og tørrede Cherry Bomb’s.
Efter at billedet blev taget, tørrede de yderligere og blev helt sot-rød-mahognifarvede – rigtig flotte.
Kirks øko-hvidløgsost fungerer ret godt i dem 🙂
Det tror jeg på – det er en rar og mild lille sag 🙂
Nej hvor mine tænder løber i vand. Jeg kan næsten dufte den røgaroma der var omkring dem du serverede! Glæder mig til at lave dem igen.. Skal vist have fat i chorizopølserne igen.
🙂
Ja, det er et hit med røggrillningen 🙂
Desværre viser det sig at slagteren ikke bruger kød med krølle på halen til sine produkter. Oksekødet er frilands (noget af det) – men grisene er desværre fra konventionelt opdræt, så nu er jeg færdig med at købe chorizopølser der, øv 🙁
Ja, det er en jungle, med de der slagtere. Jeg tror man må lave alting selv, for at være sikker, men det er du jo også god til 🙂
Sig endelig til, hvis du finder en god slagter!
Vi har fundet en fænomenal slagter. Super kvalitet, kæmpe udvalg og rigtig fornuftige priser (der er ikke et mellemled).
Dyrene går på markerne ved siden af og har det fantastisk.
Vi har handlet der nogle gange nu og vi er helt solgt. Der er også andre lækre sager i butikken:
http://www.johannesminde.dk/
…..og når man er på de kanter kan man jo smutte om forbi Almas Gårdbutik også og handle lidt olie og eddike m.m.
Ja chiliturds hører til midt i kostpyramiden! 🙂
Bemærk detaljen med de lange og omhyggeligt halverede stilke. Det er smart med et håndtag på, så husk det når chilierne købes/plukkes og forberedes.
Andre slags chili kan også anvendes til ABT´er. Og hvis chilierne er lidt tyndskallede, tynde eller bløde, så kan jeg anbefale lige at slibe en gammel smal urtekniv til et lille udskrabejern.
🙂
Ser rigtigt skønt ud 🙂 , jeg har Jalapeno i år, små frugter på planten nu.
Så den ret skal helt sikkert prøves.
Conny
Dejligt – det her er en af de helt gode grunde til at dyrke Jalapeños 🙂
Det må man ikke snyde sig selv for.
Du har virkelig givet mig årsag til at gå på jagt efter Jalapeno 🙂
Mvh
Søren
Super 🙂
Det er altså også en gudespise – der er så mange ting der er rigtigt ved de hapsere her 😀