Chilieddike

Chilieddike er lækker alle steder hvor du normalt ville bruge eddike. Hvis den er blevet stærk, blandes den blot med lidt ren eddike inden brug. Det kan være i salatdressingen, i mayoen, dryp på pommes frites og ovnbagte grønsager, en tsk i saucen og suppen osv. 011

Ingredienser:

2/3 Hvidvinseddike

1/3 Æblecidereddike

1 tsk salt pr 2½ dl eddike

1 tsk rå rørsukker pr 2½ dl eddike

Friske og/eller tørrede chilier

Sådan gør du:

Vask chilierne godt og skold dem evt. kort i en sigte. Skær enten stilken og toppen af eller prik dem i stedet et par gange med en kødnål. Du kan også vælge at strimle dem – eller blande de forskellige modeller.

Giv eddiken et opkog med saltet og sukkeret og lad det køle af 10 minutter.

Hæld eddiken over chilierne og luk straks flasken. Hvis eddiken synker fordi du prikkede hele chilier, kan du lige vente og toppe lidt op i flaskerne efterhånden som det synker, inde du lukker.

Gemmes køligt og mørkt et par uger inden den åbnes.

Kan sies og kommes tilbage på flasken når du synes at den er stærk nok, eller hvis chilierne blive lidt kedelige at se på.

Tips:

Kom gerne hvidløgsfed, krydderier eller eks. ingefær i flasken også. 

Er eddiken blevet for stærk, kan du blot fortynde den med lidt mere. Jeg rører et nip salt og sukker ud i lidt æbleeddike og bruger til at toppe op med.

Print Friendly, PDF & Email

4 tanker om "Chilieddike"

  1. Ihh hvor er de fine!
    Har kun lavet chili olie, men skal da klart prøve at lave det i eddike – tak for den opskrift.

    I olien oplevede jeg at chilien mugnede i nogle af dem til sidst, men de skulle nok have været siet fra. Lader du flaskerne stå mørkt?

    • Tak skal du ha’ 🙂

      Når man lige køler eddiken lidt af, så beholder chilierne fint farven et godt stykke tid – det er rigtig flot at have stående.

      Jeg gemmer aldrig chili i olie og honning pga. botulismefaren – begge dele laver jeg frisk og gemmer højst et par dage på køl. Chilierne skal helst varmebehandles ved 120 grader (mener jeg at det er) hvis de skal bruges i de to ting – så det har jeg droppet. Dog lader jeg lidt tørret chili stå og trække lidt længere i olie nogle gange (giver det gerne en opvarmning til 90 grader og afkøling for at få smagen frem) – men gemmer det ikke med friske i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *