Jeg eeeeelsker Devils on Horseback – som jo kan laves i en del forskellige varianter.
Min favorit er med dadler, roquefort, dijon og s’fø’li bacon.
Og der skal da chili i: Chilidevils on Horseback.
Ingredienser:
Store tørrede dadler (gerne de lækre Medjools – fås hos velassorterede grønthandlere)
Blå ost – stilton, roquefort eller danablue
Evt. lidt dijonsennep
Chili
God, røget bacon
Sådan gør du:
Skær en slids i siden af dadlerne og udsten dem.
Hak chilien – eller brug små hele hvor du putter én i hver dadel. Jeg har her hakket Aji lidt groft og Naga lidt fint – og også puttet en halv Naga i nogle af dem.
Rør ost, dijon og chili sammen og fyld i dadlerne. De skal (næsten) kunne lukkes.
Skær bacon i halvtynde skiver (eller få slagteren til det) – gerne på langs.
Vikl bacon om dadlerne og sæt det evt. fast med en tandstikker.
Grilles ved ikke for høj varme på havegrillen eller lægges på bagepapir og bages i ovnen til bacon’en er sprød. Jeg bager dem ved 200 – 225 grader – vend dem evt. undervejs.
Hvis de skal på grillen er den en god idé at lukke dadlerne helt og dække dem helt i bacon, så osten ikke smelter ud.
Det er svært at fylde dem så ingenting løber ud, men der skal nok være rigeligt tilbage indeni til at give den gode smag.
Serveres som snack eller tilbehør.
Superlækre til et køligt glas, som appetizer eller på brunch- eller tapasbordet.