Foreller med fyld

Foreller er taknemmelige fisk at tilberede og de smager fantastisk sammen med en spicy smagsgiver. Jeg bruger altid hvad jeg lige har ved hånden fra krydderurtebedet – men her er et godt eksempel på nemt fyld med chili imens vi venter på krydderurterne.

Ingredienser:

Til 4 personer:

4 foreller

4 – 6 store forårsløg

4 – 6 fed hvidløg

4 toptsk dijonsennep

hakket chili efter smag

friskrevet skal af 1 økologisk citron

salt og peber

saft af 1 citron

4 stykker bagepapir til at pakke forellerne i

  

Sådan gør du:

Rengør forellerne.

Finthak chili og hvidløg. Hat forårsløg lidt grovere.

Bland forårsløg, hvidløg, chili og citronskal og smag til med salt og peber.

Læg forellerne på hvert sit stykke bagepapir og smør 1 tsk dijonsennep inden i hver.

Fordel fyldet i forellerne. Luk til og klem citronsaft over fiskene.

Luk hver pakke godt til og læg dem i et fad.

Bag forellerne 20 – 30 minutter (efter størrelsen) ved 200 grader i ovnen.

Pakkes ud og serveres sammen med eks. salat, friskbagt flutes og pesto.

På billedet er de serveret med halverede avocado med citronsaft, creme fraice, salt og peber, samt friskbagte flutes og rødbedehummus.

 

Smager endnu bedre grillet (uden bagepair) i en ‘fiskeholder’ på grillen udenfor – så gnides de med olie udenpå før grillningen og citronsaften dryppes først over ved servering. 

  

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *