Rødbedehummus med chili

Friskbagt brød med en god pesto, tapenade eller hummus er ikke til at stå for. Det kan bruges som tilbehør de fleste grøntsags-, kød- og fiskeretter og smager skønt som en haps i sig selv.

Her er en lille krydret sag baseret på rødbeder som vi er ret begejstrede for.

Ingredienser:

600 – 700 gr rødbeder i ensartet størrelse

4 spsk tahin

4 – 5 fed hvidløg

chili efter smag, frisk, sauce eller tørret

revet skal af ½ citron

3 spsk god balsamico (eller citronsaft)

1 spsk stødt spidskommen 

1 tsk salt, gerne røgsalt

 

Sådan gør du:

Skyl rødbederne og pas på at du ikke perforerer skrællen – de skal koges hele med skræl på.

Kog rødbederne i godt saltet vand der lige dækker. Kogetiden er 30 – 60 minutter alt efter størrelse. Kan du ikke finde dem i ens størrelse så sæt de største over først og læg de mindre i gryden undervejs.

Lad rødbederne køle let af (10 – 15 inutter) – og gnid derefter skrællen af. 

Skær rødbederne i grove stykker og læg dem i foodprocessoren sammen med resten af ingredienserne.

Kør til en mellemfin masse efter din smag.

Smag til med mere af smagsgiverne hvis du synes der mangler noget.

Opbevares på køl i en lille uge.

Smager supergodt til friskbagt fladbrød eller flutes. Også godt til grøntsager, i sandwich, som dip til rå grøntsager, som relish og meget andet….

Skulle nogen sidde og tænke: sikke da noget hippiefis – så nej, det er smadderlækkert og rigtig spicy  ;o)

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *