Overtrukne marcipankugler med chili og 2 slags kardemomme

Ingredienser:

Mørk chokolade til overtræk

250 gr mandler

3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner

2 spsk honning eller mere

3 – 4 spsk Amaretto

½ tsk chilipulver

10 grønne kardemomme

1 brun kardemomme

 

Sådan gør du:

Mandlerne hakkes – med skal – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.

Honning tilsættes og det køres nogle omgange igen.

Knus de grønne kardemomme og fjern skallerne – knus frøene.

Riv ca. ½ brun kardemomme på et lille muskat-rivejern eller hvad du nu bruger til den slags. Hvis det er en blød kardemomme hvor du let kan få frøene ud, så brug kun dem, men fra hele kapslen – knus dem sammen med frøene fra de grønne kardemommer.

Tilsæt chili, kardemommer og Amaretto til massen i foodprocessoren og kør til den er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.

Skrab massen i en skål, dæk den med film og sæt den på køl mindst en time.

Rul marcipanen til kugler som står og tørrer på køkkenbordet 1 times tid.

Dyp dem i tempereret chokolade – se evt. lidt om chokolade, pynt evt. med hvad du nu finder på og servér.

     

 

Lodtrækningsdag  ;o)

Julelodtrækningerne er slut og jeg håber meget at de sidste pakker når ud på mandag.

Meeeen – jeg havde jo tænkt mig at vi skulle fortsætte til d. 24 – så skulle vi ikke lave en lille nytårslodtrækning? – da jeg hverken kan eller vil sende raketter eller torsk – så har jeg lavet et par pakker med hvad jeg nu har stående ‘på lageret’ til de sidste dage.

Hvis du vil deltage i dagens lodtrækning om et par smagsprøver på hvad jeg har på hylderne – nemlig en pakke med et glas Tropicana gul chilisauce, et glas Æblegelé med chili (Christmas Edition), et glas gul chilimarmelade og et lille glas Red Hot chilisauce……så skriv en kommentar her nedenfor inden i aften: 22 december 2012, kl 23.59.

Pakkerne afsendes fra et posthus d. 27 december.

Hvis ikke du kan se et sted at skrive, så klik på opskriftens overskrift, så kommer du til den rigtige side.

Det er OK blot at skrive at du gerne vil deltage hvis ikke du har andet på hjerte.

Hvis du vinder, vil jeg sende dig en privat email, hvor jeg spørger efter din adresse, så jeg kan sende gaven til dig. Din email vil ikke blive offentliggjort her på sitet eller andre steder, men jeg kan se den ‘bagom’ systemet.

Hvis du ikke har skrevet noget til mig her på sitet før, kan du nok ikke se din besked dukke op herunder lige når du har skrevet den. Det er fordi, at jeg skal godkende alle folk første gang de skriver. Bare rolig – jeg kan godt se både beskeden og tidspunktet den er skrevet på – og den vil dukke op når jeg har godkendt den – inden lodtrækningen.

Vindernes navne bliver offentliggjort her på siden. Vinderne får også besked pr. mail.

Man kan deltage én gang pr lodtrækning.

Jeg forbeholder mig retten til at slette alt lodtrækningsrelateret på opskrifterne når vi når januar. Jeg lader eventuelle andre bemærkninger som du måtte have skrevet til opskriften stå.

Alt er fremstillet i et almindeligt husholdningskøkken.

http://vivis-chili.dk/opskrifter/overtrukne-marcipankugler-med-chili-og-2-slags-kardemomme.html

 

Print Friendly, PDF & Email

39 tanker om “Overtrukne marcipankugler med chili og 2 slags kardemomme

 1. Goddag Vivi. Jeg deltager meget gerne igen. Det er sådan nogle spændende ting du laver. Glædelig Jul til dig og dine. 🙂

 2. Vivi…Dejlig overraskelse…..Du må vide at Tropicana’en blev min skæbne….den ødelagde jo fuldstændig min overbevisning om at chili var noget opreklameret skrammel der kun kunne bruges til at ødelægge maden…..Se det skylder jeg dig Stor tak for ven!!..Skulle der være et enkelt nummer i overskud i dag, hjælper jeg dig hjertens gerne af med det!!..Ha’ en fantastisk dag og Kh Verner

 3. Arh, jeg troede endelig at lodtrækningen var slut, så jeg kunne sove længe:) Lad den endelig foresætte, jeg kan slet ikke få nok.

  • Hehe – ja, man skal jo ikke ligge der og fise dagen væk – og når jeg nu også har det sjovt, så kunne det jo være at der dukker en lodtrækning op en gang imellem senere også 🙂

   Nummer 9 til dig i dag Per

 4. Jaah, lodtrækningen fortsætter, så kan jeg stadig nå at blive den heldige pam lykke fis 🙂
  Og så noget med hele to slags kardemomme, spændende!
  Iøvrigt glædeligt veloverstået vintersolverv, jorden gik ikke under i denne omgang og vi går nu mod lysere og mere chilivenlige tider 🙂

  • Hehe – ja, du må krydse fingre i dag. Jo tak og i lige måde. Overvejer da osse af holde et lille jól-blot i januar for at fejre lyset 🙂

   Nummer 5 til dig i dag

 5. God morgen Vivi

  Ja – sikke noget snavs, at du har ligget og fedtet til langt op ad formiddagen….

  Jeg er også med igen 🙂

  kh
  Anja

  • God morgen Anja 🙂

   Jamen altså – det er jo spild af min gode tid at ligge der og dovne, når jeg nu kunne være oppe og lave spændende ting og nyde den første feriedag 🙂

   Nummer 3 til dig i dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.