Hjemmelavet marcipan med Absinth og et nip chili – fyldte chokolader

Ingredienser:

Mørk chokolade til skallerne

250 gr mandler

3 – 4 bittermandler eller abrikoskerner

2 spsk honning eller mere

3 – 4 spsk Absinth

½ tsk chilipulver

Sådan gør du:

Forbered skallerne hvis du have marcipanen i sådabn nogle – alternativt kan den trilles til kugler som overtrækkes. Se evt. lidt om chokolade.

Mandlerne hakkes – med skal – i en foodprocessor indtil de har en konsistens som meget groft mel – prøv dig frem hvilken konsistens du bedst kan lide. Jeg synes at denne marcipan skal være grovere end den almindelige købemarcipan.

Honning tilsættes og det køres nogle omgange igen.

Tilsæt chili og Absinth og kør til massen er let sammenhængende – endelig ikke for længe. Massen skal være let klistret, måske skal der lidt mere vædske i – kommer an på hvor fint du malede mandlerne og hvor store skefulde honning der kom i.

Pres massen i chokoladeskallerne. Luk dem med smeltet chokolade, pynt evt. med hvad du nu finder på og servér.

    

Print Friendly, PDF & Email

22 tanker om "Hjemmelavet marcipan med Absinth og et nip chili – fyldte chokolader"

  1. Vivi…Tak er kun et fattigt ord…Fantastisk at du/i har kunnet finde energien, kræfterne og det dejlige humør til det her. Det har været Så sjovt og hyggeligt at være med. Rigtig go’ Jul/ ferie til dig og Æsel…Kh Verner

    • Det var så lidt da – og jeg har storhygget mig med det. Er ikke rigtig med på så meget juleræs – så det her har været min julekalender og juleunderholdning i december. Og tak i lige måde Verner 🙂

  2. Tak for en hel masse inspirerende opskrifter…der er fornyet en del på konfektsiden her i huset i år, til stor lykke for alle smagerne 😀
    God jul her fra
    Mette

  3. Tusind tak for en fantastisk inspirerende julekalender Vivi, imponerende og fantasifuldt. Jeg er sikker på, at du kunne slå dig ned som slikmutter og få en god forretning.
    Endnu en gang mange tak og glædelig jul til dig og dine.

    • Tak for de pæne ord Jesper og jeg er 100% sikker på at det ikke er det her som jeg skal leve af. Og tak i lige måde 🙂

  4. Hej Vivi

    Jeg satser også på, at vi er stadig er her i morgen 🙂

    Tak for en herlig måned – spiste den sidste lækkerbid i går! Og har smagt gløggen – den er go’!

    kh
    Anja

    • Hehe – kan godt lide din nye mailadresse. Tak skal du ha’ Hans og i lige måde. Hold nu øje med hvad der sker her – man ved jo aldrig… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *