Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili

Dessertsauce med en helt fantastisk ‘sirup’ som smager skønt på en god is, over en lys kage (eller chokoladekage) og risdesserten. Vær lidt varsom med chilien og smag til undervejs.

Kirsebær i krydret portvinslage - på is

Ingredienser:

1 kg rensede og udstenede kirsebær

1 flaske portvin – 7½ dl ( jeg bruger Burmester Tawny)

500 gr rå rørsukker

1 lille stang kanel

1 stjerneanis

10 nelliker

lidt tørret eller frisk chii efter smag

½ tsk vanillapulver eller korn fra ½ vanillastang

Evt. ekstra friskstødte krydderier til tilsmagning

evt. Atamon

Sådan gør du:

Fyld portvin, rå rørsukker og krydderier inkl. chili i en gryde og bring det langsomt i kog. Lad det simre til det er reduceret til ca halvdelen af oprindelig masse.

Si siruppen og smid krydderierne ud. Kom siruppen tilbage i gryden.

Tilsæt kirsebærrene og bring det hele langsomt i kog. Simrer 4 -5 minutter. Tag gryden af varmen.

Fisk kirsebærrene op og kom den på rengjorte, skoldede og evt. Atamonskyllede glas. 

Kog siruppen op igen og måske lidt ind – nu er der jo kirsebærsaft i den. Smag evt. til med friskstødte krydderier.

Tag siruppen af varmen igen når du er tilfreds og tilsæt Atamon hvis du bruger det og hæld så siruppen over kirsebærrene. Luk straks glassene. Hvis der er sirup til overs, så hæld det på flaske og brug det til noget fornuftigt.

Tips:

Rester af siruppen i de kirsebærtømte glas bruges på morgenhavregrynene eller surmælksproduktet, på oste, i sauce, på en dessert, et dryp i kaffen, lidt i et glas koldt mælk osv.

Sukkermængden er beregnet efter modne bær med lidt syre. Har du meget søde bær, skal du måske bruge lidt mindre – og meget sure, så lidt mere.

Kirsebær i krydret portvinslage - der skal koges ind Kirsebær i krydret portvinslage - lagen er ved at være færdig Kirsebær i krydret portvinslage - på glas

Abonnér på nyt fra Vivis-chili.dk

4 tanker om “Kirsebær i krydret portvinslage med lidt chili

  1. Det ser skønt ud , og dejlig side du har , jeg er selv hygge blogger , men kun på hygge basis ( Gladformadpigen ) .
    Jeg må igang med gryderne

    • Tak skal du have Henriette 🙂
      Jeg håber at du finder noget som du kan bruge.

      Jeg slog da lige et smut forbi din blog også – det ser også super ud. Lækre billeder med gode farve du får taget.

  2. Hej Vivi

    Jeg har netop lavet dine kirsebær, smager meget mere spændende end den traditionelle kirsebærsovs.

    I øvrigt, det kan være du hører/har hørt fra Hansen Is, efter at have smagt din lakrids-chilisovs på deres vanilleis foreslog jeg dem at lave en chiliis, det blev modtaget positivt!

    Mvh

    Vagn

    • Hejsa

      Dejligt at høre at saucen falder i smag 🙂
      Jeg var først lidt småskuffet over at portvinssmagen ikke var tydeligere – men efter et par ganges smagning, blev jeg enig med mig selv om at den nu er helt anvendelig alligevel.

      Rigtig spændende med isen. Det er jo i forbindelse med is at mange af de sødere ting startede for mig. Der er mange skønne is-chili-anden smags-kombinationer.

      Tak for den positive tilbagemelding. Det er altid dejligt at høre fra jer som prøver opskrifterne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.