Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan

Et hit på weekendmorgenbordet og en god måde at bruge marmelader med chili på.

Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan

Ingredienser:

1 ds kokosmælk – 400 ml

2 bananer

225 gr hvedemel

1 spsk sukker

½ tsk salt

2 tsk bagepulver

evt lidt vanillapulver

smør eller kokosolie til bagningen

Sådan gør du:

Pisk kokosmælk og mel sammen. Skær bananerne i mindre stykker, bare 4-5 stykker – håndmixeren klarer resten – og kom dem i sammen med resten af ingredienserne. Bananerne må gerne være i små stykker – ikke nødvendigvis kørt helt til mos.

Pisk det hele godt sammen. Konsistensen skal være tyk pandekagedej. Stadig fint flydende, men meget tyk. Justér evt. med lidt mælk eller mel hvis nødvendigt. Der er forskel på hvor flydende de forskellige kokosmælk er.

Bages i en lille pande i en smule smør eller kokosolie. Bruger en lille tykbundet pande og lægger fine ‘klatter’ midt på – men er du den lykkelige ejer af en blinispande er den også fortræffelig omend de bliver lidt små. Pandekagerne skal nu ikke være for store i omkreds på almindelig pande heller – 10-12 cm er passende.

Hold pandekagerne lune i oven på 50 grader imens du bager resten færdige.

Serveres med chiliappelsinmarmelade – eller hvad du nu kan lide.

Tips:

Du kan komme næsten hvad som helst i de her pandekager – prøv at smage dem til med ting som korender, friske bær – blåbær er en klassiker, kardemomme, chili, revet appelsin- eller citronskal. hakkede pistacienødder, friskhakket chili osv.

Ovenpå og mellem lagene er der også mange muligheder. Prøv eks. med blåbærsirup, den klassiske ahornsirup, alle chilimarelader er et hit, gerne frisk frugt og bær, chokoladesauce, bacon, spejlæg osv. Kombinér gerne nogle af favoritterne.

Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan - ingredienser

Print Friendly, PDF & Email

2 tanker om "Amerikanske pandekager med kokosmælk og banan"

  1. En pandekage uden æg!!!
    Det skulle da lige prøves, den kommer i rækken af favoritter fra Vivi 🙂
    Den sidste smule dej kom jeg en lille håndfuld kokosmel i, det blev de ikke ringere af!
    Serverede dem med en marmelade af gul mirabelle og med et godt skvæt af den gule tropicana sauce, det kan anbefales, jeg tænker at de også ville gøre sig godt som dessert evt. med lidt kokosis på sidevognen.
    God søndag til dig Vivi.

    • Uhm – det lyder som nogle supergode kombinationer Nanna 🙂

      Jeg er glad for at du kan lide dem. Og ikke mindst er det da en fremragende idé med kokos-isen – og et lille skvæt rom måske. Mums.

      Rigtig god søndag til dig også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *